Au început înscrierile pentru competiția internațională Climate Launchpad. Premiile ajung chiar la 10.000 de euro!

picnic iulius1000x100

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al EIT Climate-KIC, invită potențialii candidați să aplice cu idei inovatoare pentru un loc în marea finală a competiției globale ClimateLaunchpad, cea mai mare competiție de idei inovatoare „prietenoase cu mediul”.

Finaliștii competiției, la nivel internațional, vor fi recompensați cu premii, după cum urmează: 10.000 euro – locul întâi, 5.000 euro – locul al doilea și 2.500 euro – locul al treilea.

Oportunitatea se încadrează în Programul ClimateLaunchpad – cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology”, finanțată de EIT Climate-KIC și organizată în România de către CCIA Timiș.

leader board 728 x 90 px

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Anul acesta au intrat în competiție 55 de țări. Cele mai bune idei vor fi selectate, iar echipele vor participa la un bootcamp intensiv susținut de lectori internaționali, vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas etc.).

Ținând cont de situația COVID-19, activitățile programului se vor desfășura online. Aplicația este deschisă, iar termenul-limită este 1 iunie.

Detalii despre posibilitatea de acces la program și înscrieri: https://climatelaunchpad.org/.