Delia Berceanu, epidemiologul care a ferit Spitalul Militar din Timișoara de COVID-19! Niciun cadru medical infectat!

Spitalul Militar din Timișoara intră pe lista unităților sanitare fără cadre medicale infectate cu noul virus. Meritul este în mare parte al medicului epidemiolog Delia Berceanu care, împreună cu echipa sa, a lucrat intensiv la organizarea circuitelor și la implementarea protocoalelor.

La finalul stării de urgență, niciun cadru medical de la Spitalul Militar nu a fost infectat cu noul virus. Acesta este rezultatul organizării, disciplinei și muncii în echipă. „Încă de la începutul pandemiei, doamna doctor a reorganizat circuitele spitalului pentru pacienții cu COVID-19, a participat la instruiri pe categorii de personal privind echiparea și dezechiparea corectă a echipamentului de protecție, a realizat cu multă atenție multiple anchete epidemiologice”, au transmis reprezentanții Direcției Medicale a MApN.

Medicul epidemiolog a participat și la două misiuni care au avut la bază triajul epidemiologic organizat în vămile din vestul țării. „Îi mulțumim doamnei doctor și echipei pentru toată munca depusă în nenumărate ore suplimentare, pentru dăruirea și responsabilitatea de care au dat dovadă”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus nici la Spitalului „Victor Babeș” și nici la Maternitatea Bega, unitate sanitară care aparține de Spitalul Județean din Timișoara.