Aprobarea contului de execuţie al bugetului local al municipiului Lugoj pe trimestrul II al anului 2019 a picat cu 8 voturi pentru și 7 abțineri, dar discuțiile contradictorii au apărut abia când consilierul local Bogdan Blidariu a relatat că primarul Francisc Boldea a blocat scoaterea la concurs de posturi în cadrul spitalului.
Francisc Boldea: „Se încearcă acum să se mărească numărul posturilor la infinit, iar noi să spunem da!”
Bogdan Blidariu: „Nu se mărește, domnule primar, e același personal, și-au dat demisia, s-au pensionat. Nu e nicio persoană în plus!”
Francisc Boldea: „De doi ani de zile au crescut datoriile cu 40 de miliarde de lei, adică un milion de euro datorii făcute și se așteaptă ca cineva să le plătească! Nici într-un caz Primăria! Eu le aprob un număr de angajați. Noi am avut 350 și am zis să nu mai depășim, ca să rămână măcar un 10% pentru întreținere. Nu mai angajăm pe nimeni, niciunde, la nicio instituție ce aparține de Primăria Muncipiului Lugoj!”
În ceea ce privește spinoasa problemă a Salpresului, fiind întrebat dacă Primăria are în plan să cumpere imobilele Salprest SA scoase la vânzare de către firma care gestionează insolvența, Francisc Boldea a refuzat ferm această posibilitate, spre nemulțumirea consilierilor PNL. „Niciodată eu cât oi fi primar nu o să cumpăr clădirile pe care le scoate banca la vânzare să câștige bani și să semnez eu de plata lor!”, spune Boldea.
Lucrurile au devenit și mai interesante spre finalul ședinței de consiliu din luna august, când mai mulți cetățeni au venit să își spună păsul. Printre problemele de care se plâng oamenii se numără avariile la rețeaua de apă de pe Strada Honoriciului sau lipsa locurilor de colectare a deșeurilor voluminoase din sticlă. Au fost prezenți și câțiva lugojeni care locuiesc pe Strada Traian Vuia, la poalele Dealului Viilor, care au venit să își expună problemele despre care s-a scris recent în „Redeșteptarea”. Printre acestea se numără lipsa canalizării, a asfaltului, probleme la rețeaua electrică și de apă. Reprezentanții Primăriei, explicând că în Lugoj mai sunt doar șapte străzi fără canalizare, au transmis că Strada Traian Vuia, alături de străzile Teiului și Lalelelor, sunt cuprinse într-un program de modernizare. „Da, dar marea noastră problemă este că noi plătim factură pe canalizare, iar noi nu avem! Avem fose septice sau șanțul din fața casei”, a replicat Roxana Binder, o lugojeancă ce locuiește pe Str. Traian Vuia.
Copleșit de multitudinea problemelor ridicate de cetățenii prezenți la ședința de consiliu și fără să aibă o soluție „ad-hoc”, Francisc Boldea a promis că săptămâna aceasta va face o vizită în zona Străzii Traian Vuia, prilej cu care va discuta cu locuitorii acesteia.