Deponeul de la Gara Mică, interzis de Garda de Mediu! Doar soluții de moment și foarte scumpe pentru gunoiul din Caraș-Severin!

Se strânge lațul deponeelor mari din județele apropiate care mai acceptă deșeuri din Caraș-Severin! Transal Urbis, prin managerul Ovidiu Chimigeriu, cere cetățenilor clemență în ceea ce privește deponeul din spatele supermarketului Kaufland Caransebeș, folosit în ultima perioadă ca loc de depozitare!

Impasul a apărut când Drobeta Turnu Severin nu a mai primit deșeurile transportate de la Caransebeș, în urma unor defecțiuni tehnice la utilaje. „Vreau să fac unele precizări cu privire la sesizările făcute de mai mulți cetățeni pe rețelele de socializare și la Garda de Mediu în ce privește deponeul de la Gara Țiglărie (în spate la Kaufland), cuprins în autorizația de mediu a societății noastre. În urma controlului Gărzii de Mediu din 22 august s-a constatat că sesizările sunt întemeiate. Societatea noastră a prezentat documentele trimise încă din 24 iulie la Prefectura Caraș-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Caransebeș, Agenția Națională de Mediu, Comisariatul Gărzii de Mediu, prin care semnalam faptul că deponeul de la Turnu Severin, cu care societatea noastră are contract, nu mai poate primi deșeurile transportate de la Caransebeș din cauza unor defecțiuni tehnice la utilaje. În aceste condiții, dar și în condițiile în care deponeul județului Caraș-Severin de la Lupac nu este nici acum funcțional, am fost nevoiți să depozităm deșeurile din Caransebeș, temporar, la deponeul autorizat de la Gara Țiglărie. În paralel, am luat legătura cu mai multe deponee din zona de vest, singurul care a acceptat să transportăm și să depozitam deșeurile acolo fiind cel din municipiul Arad, în același timp fiind reluat și transportul deșeurilor la Turnu Severin. Așteptăm acum buletinul de analize, document obligatoriu pentru semnarea contractului cu deponeul de la Arad, după care, din zilele următoare, vom începe transportul deșeurilor și la Arad”, precizează Ovidiu Chimigeriu, fiind convins că în acest fel rezolvă și problema deponeului de la Gara Țiglărie, unde comisarii Gărzii de Mediu au lăsat ca măsură ecologizarea platformei până în 30 septembrie 2019. Astăzi e deja 2 septembrie!

Situația municipiului Caransebeș în ceea ce privește gestionarea deșeurilor nu e una specială. În fiecare localitate din Caraș-Severin există aceeași problemă. Iar rezolvarea nu va veni prea curând, centrul integrat de management al deșeurilor de la Lupac fiind mai aproape de prăbușire decât de punere în funcțiune!