Atunci când educaţia nu are prioritate! Proiectul „Tablete pentru elevii Şagului” a fost respins

Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat în urmă cu câteva zile proiectul său „Tablete pentru elevii Şagului”, prin care intenţiona să cumpere aceste obiecte indispensabile studiului la distanţă pentru toţi elevii şcolii gimnaziale din comună.

Proiectul a fost respins astăzi în şedinţa Consiliului Local. Cele 186 de dispozitive solicitate de şcoală urmau să fie achitate din bugetul local – din Agenda Culturală şi banii alocaţi pentru cursurile de perfecţionare ale angajaţilor primăriei.

„În vederea implementării proiectului a fost prospectată piața, iar cea mai avantajoasa variantă preţ/calitate sunt tabletele de (10 Inch). Fiind şi cele mai versatile, atât pentru elevii din clasele primare, cât și pentru cei mari. Pentru că sunt necesare și calitatea, și cantitatea, și utilitatea”, a precizat Flavius Alin Roşu, primarul comunei.

Argumente contradictorii au fost multe în şedinţa de Consiliu Local, dar concluzia este că animozităţile politice au făcut ca elevii să nu beneficieze de un sprijin important în această perioadă.

„Trec peste argumentele contradictorii (ba nu era bine că luăm la toţi tablete, ba luăm la toţi laptopuri, ba că unii i-ar fi spus viceprimarului ca să nu se ia la toţi, ci doar la cei care au nevoie, opuse ca logică şi emise în cadrul şedinţei – pentru că, nu-i aşa, întotdeauna e nevoie de «argumente» când vrei să blochezi ceva. Nu e nimic nou, ştim cu toţii de cazul Grădiniţei care primise deja finanţare de la Guvernul României 350.000 de euro şi a avut aceeaşi soartă – blocarea. Pot înţelege până la un punct frustrările personale şi angajamentele politice ale unora. Asta este lumea în care trăim. Dar să blochezi proiecte pentru educaţia elevilor mi se pare sfidător la adresa vieţii acestei comune. Repet, aceste tablete erau menite fiecărui elev ca utilizare în această perioadă în care ei nu pot merge la cursuri”, a mai spus primarul comunei Şag.

Tabletele urmau să rămână în proprietatea şcolii pe toată perioada aceasta şi după ea, urmând să fie folosite şi pentru viitor, în procesul educaţional, ca obiecte de inventar ale şcolii.

Primarul comunei a făcut publică şi lista consilierilor care nu au aprobat proiectul la Șag: Florin Luca (PNL), Bogdan Apostu (PNL), Sorin Brânzoi (PNL), Sorina Purcar (PNL), Alexandru Hubert (FDGER), Carmen Bel (ALDE), Marcel Popescu (ALDE), Constantin Ivan (M10)