Atmosferă încinsă la Ceaunul de Aur! Cu mâncare tradițională, premii și… nerăbdare! [FOTO/VIDEO]

Prima sâmbătă a lunii august a fost una fierbinte la Moldova Nouă. Nu doar din cauza temperaturilor ridicate, ci și datorită competiției deja cunoscută în orașul de la Dunăre, dar și în localitățile apropiate. Ceaunul de Aur – ediția cu numărul 17 – a pus la încercare priceperea a 18 echipe în prepararea ciorbei de pește. Unul dintre concurenți a fost cât pe ce să nu aibă ce pune pe masă membrilor juriului…

Ciorba de pește a adunat la Moldova Nouă, pe faleză, sute de persoane. Ajunsă la ediția cu numărul 17, competiția „Ceaunul de Aur” a presupus nu doar artă culinară, ci și dans, muzică și sport, așa că pentru locuitorii orașului din Clisură ieri a fost o zi plină. Încă de dimineață s-a dat startul concursurilor sportive. Indiferent dacă s-au înscris la turneul de minifotbal, tenis de masă sau pescuit, toți participanții au avut parte de susținerea localnicilor.

Simultan, ceaunele au început să se încingă pe faleză, în zona Portului Moldova Veche. În total, 18 echipe s-au înscris la start:

leader board 728 x 90 px

1. Divizia albastră 1
2. Divizia albastră 2
3. Asociaţia de pensionari Moldova Veche
4. Rusko Selo (Serbia)
5. Draghicevici Boşco
6. USR MĂCEŞTI
7. USR BELOBREŞCA
8. POMPIERII MOLDOVA NOUĂ
9. VELIKO GRADISTE
10. USR SVINIŢA
11. TOMMYLAND
12. ARONTRONIC
13. VLASKI KRAJ
14. PORTUL MOLDOVA VECHE
15. CETATEA MISTREŢILOR
16. CĂTĂLIN & VASILE DIAPORA
17. BOGDAN DOLOCI
18. ANSAMBLUL CULRURAL-ARTISTIC, SF. NICOLAE (RADIMNA)

Juriul, format din bucătari cu experiență, a avut o misiune grea. EXECUTIVE-CHEF Marian Popovici (unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din vestul ţării şi nu numai, de origine peruană), CHEF Sebastian Paul, EXECUTIVE-CHEF Marian Cârpan și EXECUTIVRE-CHEF Marian Olteanu au decis, în cele din urmă, clasamentul:

 • Locul I – VLASKI KRAJ
 • Locul II – USR BELOBREŞCA
 • Locul III – BOGDAN DOLOCI

Din cauza căldurii, a nerăbdării și a gradelor (dar nu din termometre…), un cetățean nervos a răsturnat unul dintre ceaune, astfel că echipa ARONTRONIC era cât pe ce să nu mai apară în fața juriului din lipsă de preparat…

De la evenimentul „gustos” n-au lipsit reprezentanții administrației locale. Primarul Adrian Torma a ținut să mulțumească organizatorilor pentru evenimentul tot mai reușit de la un an la altul: „Mă bucur să fiu astăzi printre voi, în comunitatea sârbă. Cultural vorbind, comunitatea sârbă are aici o mare influenţă. Felicitări echipei UNIUNII SÂRBILOR, felicitări domnului deputat că arată interes pentru comunitatea noastră. Aplauzele poate că nu le merităm atât de mult noi, aplauzele sunt câştigate de viitor (aceşti copii minunaţi)”.

Prezent a fost și viceprimarul orașului, Adrian Moiseș: „Mă bucur că în fiecare an reuşesc să adun tot mai multă lume la acest eveniment. Am emoţii mai mari decât aceşti copii minunaţi care urmează să urce pe scenă şi să vă încânte cu ce au ei mai bun. Țin să menţionez că doar 10% din aportul adus acestui eveniment este al nostru, restul de 90% este aportul vostru, al celor prezenţi aici şi al copiilor din cadrul ansamblurilor culturale”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157698220234001″]

După dans, muzică bună și premierea ceaunelor înscrise în competiție, a fost rândul sportivilor să urce pe podium. Câștigătorii au fost:

 • MINIFOTBAL
 • Locul I – UNIUNEA SÂRBILOR DIN MOLDOVA VECHE
 • Locul II – SOCOL
 • Locul III – CORONINI

***

 • PESCUIT SPORTIV
 • Locul I – Iova Ieremici
 • Locul II – Moș Florin
 • Locul III – Nicolia Milivoievici

Pentru a afla câștigătorii competiției de tenis de masă, dar și pentru mai multe detalii despre concursurile sportive de ieri, CITEȘTE ȘI: Miodrag Belodedici: „Când trec de Orșova şi intru pe Clisură, de acolo încep să simt energia pozitivă. E ceva incredibil!” [FOTO]

Toți câștigătorii au primit diplome și cupe. Și pentru că Express de Banat a fost alături de organizatori și participanți la Ceaunul de Aur, CHEF Sebastian Paul ne-a pregătit și nouă un premiu special: