Atenție, timișoreni! După data de 15 mai se taie cablurile de internet și telefonie din zona centrală!

Operațiunea de mutare în subteran a cablurilor de telefonie, TV sau Internet continuă la Timișoara cu zona centrală, după strada Arieș. Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi din cadrul Primăriei anunță că operatorii de telecomunicații mai au termen până la data de 15 mai 2019 să mute cablurile în subteran în zona centrală a orașului.

Autoritățile locale spun că se începe cu zona centrală în vederea pregătirilor pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021. Vizată, zona de la bulevardul Vasile Pârvan până la strada Oituz, practic, o zonă mai extinsă decât vechiul cartier Cetate, unde problema a fost deja rezolvată cu fonduri europene. Inițial se va lucra în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin. Ulterior, urmează străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan, iar în viitor se va trece la acest gen de lucrări în cartiere.

Cei de la primărie spun că peste tot unde s-a cerut acum mutarea există canalizații subteran unde operatorii pot să mute cablurile. În caz de eventuale nemulțumiri după tăierile de după 15 mai, cetățenii sunt invitați să se plângă furnizorilor de servicii cu care au contract. „Îi rugăm pe cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran”, se arată în comunicatul autorităților.

Reamintim că primarul Nicolae Robu a tăiat în luna martie, în timpul simulărilor de Bac, cablurile din zona centrală. Inspectorarul Școlar Județean Timiș a pierdut atunci conexiunea securizată cu ministerul.