Trei avioane și 16 ore de zbor cu miza locul României în Challenge Cup! Timișoara Saracens pleacă pentru returul barajului cu Enisei STM

Sâmbătă, campioana României la rugby Timișoara Saracens va juca returul barajului pentru Challenge Cup cu rușii de la Enisei STM. În tur, bănățenii au câștigat cu o diferență de 2 puncte, iar miza dublei este că învingătoarea păstrează locul țării sale în a doua competiție inter-cluburi la nivel european. 

„Sarazinii” vor pleca de miercuri seara spre Krasnoyarsk, un oraș în partea vestică a Siberiei. Echipa va zbura mai întâi spre București, de la ora 20. După ce vor cina în capitala României, urmează un nou zbor spre Moscova, de unde vor lua alt avion, spre destinația finală. Practic, vor ajunge joi la ora noastră 12, ora locală 16. Vineri, pe noul stadion al rușilor de la Enisei, timișorenii vor face antrenamentul căpitanului. „Sperăm să ne întoarcem victorioși din Rusia”, a precizat Attila Brosovszky, managerul sportiv al echipei. De menționat că la meci vor fi probabil 7 grade, destul de răcoare.

Revine în lot Rădoi, dar nu vor fi apți de joc Stewart, Lazăr, Fercu și Rose. „Suntem foarte entuziasmați. Este o săptămână importantă pentru jucători, pentru echipă și pentru club. Este șansa de a rămâne în cupele europene, dar va fi un meci greu. Prestațiile bune ne dau încredere. Știm la ce să ne așteptăm de la toată lumea. Enisei vrea să câștige, cu siguranță. Trebuie să câștigăm, nu contează diferența de puncte”, a precizat antrenorul Sosene Anesi. Dacă rușii s-ar impus cu 3 puncte, atunci din toamnă campioana lor va juca în grupele Challenge Cup.

Căpitanul echipei va fi Vlăduț Popa, care spune că jocul colectiv va face diferența. „Echipa noastră este încrezătoare pentru meciul de sâmbătă. Am câștigat acasă, dar nu putem spune că suntem relaxați cu victoria. Mergem acolo să câștigăm și eu pot să spun că vom ieși cu capul sus. Nu cred că putem spune că diferența va fi într-un compartiment anume. Jocul colectiv va face diferența”, a punctat jucătorul.

Meciul va începe sâmbătă, la ora 15 locală, respectiv 11 ora României. TVR HD va transmite confruntarea.