Atenție sporită la Maternitatea Bega! Un bebeluș diagnosticat cu COVID-19 prezintă modificări pulmonare

Ultimul bebeluș internat la Maternitatea Bega din Timișoara, declarată spital COVID-19, a dezvoltat o formă medie a bolii. Și mama acestuia prezintă simptomatologie, spun medicii de la unitatea sanitară.

Cel mic a ajuns la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, la două săptămâni după ce a fost născut la Maternitatea Odobescu. A făcut febră, lucru care a ridicat semne de întrebare. Medicii au hotărât să recolteze probe pentru coronavirus atât de la el, cât și de la mama sa. Rezultatul a fost pozitiv în ambele cazuri, astfel că cei doi pacienți au fost transferați acum trei zile la Maternitatea Bega a Spitalului Județean. 

Boala a evoluat din păcate spre o formă medie, iar cel mic prezintă modificări pulmonare. Și mama sa are simptome, dar forma este ușoară spre medie, anunță specialiștii. „Este o formă medie, cu tuse și cu aspect radiologic de pneumonie interstițială. La bebeluși tratăm doar simptomatologia. Mama are o tuse și dureri la nivelul gâtului, are o formă între ușoară și medie. Mama beneficiază de tratament specific”, a declarat, pentru Express de Banat, dr. Marius Craina, medicul responsabil de pacienții COVID-19.

La Maternitatea Bega sunt internați trei bebeluși și opt paciente, toți diagnosticați cu COVID-19. Șase mămici au fost deja externate.