Atenţie, şomeri! A început bursa locurilor de muncă

Reşiţenii care se află în căutarea unei slujbe sunt invitaţi în această dimineaţă la Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde, începând cu ora 09.00, se desfăşoară Bursa generală a locurilor de muncă. Peste o sută de posturi sunt puse la bătaie.

Din cele 85 de firme contactate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin au răspuns invitaţiei doar 20. Dintre cele 102 locuri de muncă disponibile, patru sunt pentru persoanele cu studii superioare, şi anume consilier juridic şi inginer topograf. Meseriile cu cele mai multe locuri de muncă sunt cele de confecţioner îmbrăcăminte, ospătar, bucătar, lăcătuş mecanic, sudor, vânzător, asistent relaţii publice şi comunicare, strungar şi gestionar depozit.

Prin organizarea acestei burse, AJOFM Caraş-Severin urmăreşte atât realizarea unei întâlniri directe, într-un cadru organizat, a agenţilor economici cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi satisfacerea rapidă a cererii şi ofertei de forţă de muncă care să crească şansele de ocupare a şomerilor.

„Bursa generală a locurilor de muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă, să se orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, a precizat Caius Isac, director executiv al AJOFM Caraş-Severin.