Atenție,șoferi! Au fost instalate limitatoarele de viteză

După cum a anunțat și Primăria Municipiului Reșița, limitatoarele de viteză întaintea trecerilor de pietoni sunt din nou instalate.

Deși unele treceri de pietoni încă nu au ajuns să fie marcate după reabilitarea dumurilor, la cele proaspăt marcate au început să apară limitatoarele de viteză. Astfel șoferii trebuie să fie de două ori mai atenți atunci când se apropie de trecerea de pietoni pentru că își pot distruge mașina dacă au viteza prea mare.

Pietonii în schimb sunt cei mai fericiți de această situație: „Măcar acuma apucăm și noi să trecem strada, pentru că șoferii sunt nevoiți să încetinească”, declară o reșițeancă. Cum în orice situație există două părți, deloc încântați sunt șoferii care trebuie să treacă zilnic peste acele hopuri: „Parcă sunt prea mari, sau poate am uitat noi din toamna trecută. Știu că sunt necesare, dar îmi e greu cum circul toată ziua să tot trec peste ele. Ne-ar trebui mașini de teren să nu le mai simțim așa de tare”, spune un taximetrist.

Fie că sunt sau nu sunt pe placul reșițenilor, limitatoarele de viteză ajută atât pietonilor să treacă mai ușor prin traficul aglomerat, cât și șoferilor care acum sunt de două ori mai atenți înaintea trecerilor de pietoni.