Atenție, poleiul pune stăpânire pe drumuri!

explo 1000x200

Temperaturile excesiv de scăzute din ultimele zile au pus la treabă muncitorii Serviciului Public de Întreţinere şi Reparaţii Străzi (SPIR) din cadrul Primăriei Caransebeş.

Potrivit directorului Ion Gheorghe Ştefan au fost consumate până acum 350 de mc de nisip şi 90 de tone de sare, material antiderapant.

zapada_caransebes

„Pentru că în această lună, dar şi în februarie continuă vremea capricioasă cu temperaturi foarte scăzute, dar şi cu precipitaţii, aprovizionarea se va face în continuare. Vom achiziţiona alte 200 de tone de sare şi 600 mc de nisip, cantităţi care vor asigura materialul antiderapant pentru intervenţii pe drumurile publice din municipiu. Activitatea de deszăpezire este asigurată în proporţie de 70 la sută de către SPIR. De asemenea, de la 1 ianuarie am semnat un contract cu o firmă de deszăpezire pentru lunile ianuarie, februarie şi martie pentru suma de 133.000 de lei. Angajaţii firmei vor acţiona pe arterele principale care leagă drumurile naţionale şi centura Caransebeşului”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ştefan.

zapada_caransebes_3

Şeful SPIR recomandă prudenţă la volan în următoarele 48 de ore, pentru că specialiştii meteo avertizează asupra unui alt fenomen: de topire a zăpezii pe timpul zilei şi îngheţ pe timpul nopţii, care va duce la polei.

Acesta a menţionat că există în permanenţă personal care să acţioneze cu utilaje specializate pentru intervenţii, mai ales în punctele critice cum ar fi cele două pasarele din Balta Sărată şi Nicolae Bălcescu – spre staţia CFR, podul de peste Sebeş şi panta către Spitalul Municipal de Urgenţă.