ATENȚIE, locuitori ai Beregsăului! Apa NU este potabilă!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara
po 1000x100px (3)
publicitate si promovare in ziar
banner publicitar
1000x100 resita 02
promovare online Timisoara Casa Auto

Cătălin Sfarghiu, președintele Filialei USR Săcălaz, a comandat două analize privind apa de la rețea pentru localitățile Beregsău Mare și Beregsău Mic. Rezultatele sunt foarte clare: apa nu este potabilă, motivul principal fiind prezența manganului.

Care sunt efectele toxice ale manganului? În cazul concentrației ridicate de mangan, cele mai afectate organe sunt creierul și sistemul nervos. Prezența ridicată a manganului are cele mai grave efecte asupra copiilor.

Studiile evidențiază o asociere între expunerea la mangan și hiperactivitate, scorurile IQ mai slabe, problemele de memorie și atenție la copii. Studiile au concluzionat și raportat faptul că în 12 din 14 cazuri, manganul a fost asociat cu o inteligență și o dezvoltare mentală mai slabă. Șapte studii au raportat o legătură directă între expunerea la mangan și problemele de comportament. Foarte important de reținut este faptul că cei mici absorb și rețin în corp mai mult mangan decât adulții.

Primăria Comunei Săcălaz, prin intermediul paginii de Facebook, a publicat mai multe buletine de analiză, însoțite de câteva rânduri în care au anunțat faptul că din punct de vedere microbiologic, calitatea apei este în conformitate cu legislația în vigoare.

Răspunsul Direcției de Sănătate Publică: „Se interzice consumul de apă către populație”:

1000x200 dacus 02
1000x100 resita 02
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate tmc 640
promovare banner maxagro
1000x200 dacus 02

De ce se încearcă inducerea în eroare și dezinformarea populației oferind doar parțial informații din lege? Cum îndrăznesc să ne pună familiile în pericol din nepăsare, nesimțire și incompetență? Domnule primar, domnilor care administrați această comună: chiar nu va pasă de sănătatea copiilor din aceste localități? Nu există scuză pentru așa ceva, nu se poate justifica această atitudine nici măcar prin jocuri politice, corupție sau incompetență. Ați depășit o linie roșie, iar părinții și bunicii din localitate nu vă vor ierta minciunile!”, a declarat Cătălin Sfarghiu, Președintele USR Săcălaz.

Potabilitatea apei rezultă din analize microbiologice și fizico-chimice, conform legii 458/2002. Conform analizelor, apa este potabilă doar din punct de vedere microbiologic, fiind depășite grav limitele admise de lege din punct de vedere fizico-chimic. Manganul, fierul, turbiditatea, amoniul au limita depășită față de cea admisă de lege, iar mirosul este modificat, deci nu este conform legii.

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro
1000 x 100 gif logiscool
publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px