Atenție, candidați la liceu! Mai aveți câteva ore de înscriere!

education, high school, university, learning and people concept. smiling student girl reading book

Absolvenții claselor a VIII-a mai pot completa fișele de înscriere la liceu doar astăzi, iar rezultate vor fi afișate sâmbătă, 24 iulie.

Tot sâmbătă urmează să aibă loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Comisia națională de admitere, conform procedurii, a stabilit că tot în 24 iulie se face și comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat. Apoi, timp de patru zile, între 25 și 28 iulie, elevii vor trebui să depună dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, prof. Ion Chiosa, 1.801 elevi cărășeni au absolvit învățământul gimnazial, dar numai 1.463 au participat la Evaluarea Națională. Diferența o reprezintă cei înscriși deja la școlile duale din Reșița și Caransebeș și elevii care au preferat școlile profesionale, unde nu este nevoie de examenul de Evaluare și eventualii corigenți care nu au încă încheiată situația școlară. Aceștia din urmă mai au o șansă în toamnă, când pot participa la o nouă sesiune a examenului, în condițiile în care au trecut de corigență.

Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la Evaluarea Națională contează în cuantum de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu.