Atelierul de dans organizat de Teatrul Național Timișoara pentru cei cu deficiențe de auz, un real succes!

Timișoara a mai înregistrat o premieră frumoasă. Persoanele cu deficiențe de auz au participat sâmbătă la atelierul Central Park, prin care s-a promovat puterea de comunicare a dansului. Oameni obișnuiți au avut șansa să împartă scena cu artiști, în cadrul unei experiențe inedite.

Spectacolul a fost pregătit sub coordonarea celebrului dansator și coregraf Pál Frenak, ajutat de dansatorul Halász Gábor. Tot conceptul spectacolului, după o săptămână de pregătiri, a fost realizat de Teatrul Național Timișoara. Teatrul mulțumește tuturor celor implicați: coregrafului Pál Frenak, actorilor Alina Ilea, Daniela Bostan, Laura Avarvari, Luminița Tulgara și Cătălin Ursu, precum și fabuloșilor participanți la Atelier, Luminița Barbuzan, Doina Greavu, Corina Grizea, Tamara Ambruș, Ramona Inciulescu, Radu Băcican, Ioan Furdui, Mario Grizea, Ion Puican și Violeta Bălan și, nu în ultimul rând, echipei tehnice.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.