Atacuri între Nicolae Robu și Dominic Samuel Fritz! Trei zile de discuții pe seama unui banal aviz!

După ce Dominic Samuel Fritz a acuzat municipalitatea că pune piedici pentru strângerea de semnături, Nicolae Robu a trimis un comunicat de presă în care i-a răspuns contracandidatului său și a explicat cum stă situația. Lucrurile nu s-au oprit aici. Fritz a spus astăzi că primarul minte. Concret, lucrurile s-au blocat într-un aviz pe care Direcția de Sănătate Publică trebuie să îl emită în situația în care se solicită amplasarea corturilor în spații publice deschise.

În 28 iulie, Dominic Samuel Fritz a postat pe pagina sa de Facebook că de trei săptămâni se chinuie să obțină autorizația de la primărie, necesară pentru instalarea corturilor. Totul s-a blocat după ce reprezentanții instituției au solicitat documentul de la DSP.

„Ne-am adresat acum o săptămână și DSP care nu știe ce să facă pentru că nu are nici temei legal și nici competență să dea un astfel de aviz. Am întrebat colegii din țară dacă lor li s-a solicitat așa ceva. Previzibil, e o noutate absolută. Timișoara, primul oraș liber. Nu e prima oară când domnul Robu ne bagă bețe în roate ca să nu putem să strângem semnături, deși, conform tuturor prevederilor legale, avem dreptul să facem asta. Ne-am obișnuit deja cu șicanele primarilor din vechile partide (..) dar mergem mai departe pentru că acest mod de a face politică, printre oameni, este parte din schimbarea pe care vrem să o aducem. Și în contextul actual, vrem s-o facem în condiții sanitare optime, cu dezinfectant, pixuri de unică folosință, fără aglomerări etc. Ce ipocrizie că Primăria ne pune piedici să desfășurăm strângerea de semnături în condiții sanitare, justificându-se tocmai cu argumente de <<sănătate>>”, a spus la vremea respectivă Fritz.

Două zile mai târziu, a venit și răspunsul lui Nicolae Robu, într-un comunicat de presă emis în ceas de seară. Robu spune că aprobarea pentru amplasarea corturilor va fi dată de municipalitate, dar cu precizarea că poate fi folisită doar dacă există și aviz favorabil din partea DSP, aviz pe care Partidul Verde, de exemplu, l-a și obținut.

„Incredibil până unde poate merge tupeul! Dar, nu-i nimic, asta e! Acesta-i <<noul mod>> de a face politică, aceștia sunt <<oamenii noi>>! Eu nu voi intra niciodată în polemici cu astfel de oameni! Și sunt convins că și în privința lor, e valabil celebrul vers al Marelui Nostru Poet Mihai Eminescu -om <<vechi>> și acesta, ca noi, cei mulți din țara asta, de toate vârstele, inclusiv mulți-mulți, foarte mulți tineri, <<vechi>> prin prisma valorilor ce ne ghidează în viață!-: <<Ce e val ca valul trece>>. Și trece tocmai pentru că tinerii care cu sufletul curat chiar și-au pus speranțe într-un <<altceva>>, se lămuresc pe zi ce trece că cineva i-a amăgit, a profitat de buna lor credință, de aspirația lor legitimă la un mai bine, a profitat în interese personale sau de grupuri – unele inclusiv oculte – interese total străine idealurilor lor!”, a transmis Nicolae Robu.

La o zi de la răspunsul primarului, Fritz revine și spune că avizul DSP nu poate fi obținut, iar primarul minte.

„Este o minciună penibilă. În nouă iulie am trimis o adresă la Primărie, în 15 iulie am primit un răspuns, prin care ni se cere să prezentăm avizul DSP. DSP ne-a spus că nu există acest aviz. În 20 iulie am făcut o adresă oficială la DSP Timiș. Am și vorbit la telefon, nu era niciun secret. Am așteptat încă o săptămână până când în 29 iulie am primit un răspuns din partea DSP în care scrie DSP Timiș este în măsură să comunice că avizul epidemioplogic solicitat nu face obiectul actelor de reglementare sanitare emise de institutia DSP Timiș. De ce minte domnul Robu că noi nu am cerut acest aviz care nici măcar nu există”, a spus Fritz.

Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a transmis un punct de vedere oficial cu privire la subiect.