ASU Politehnica va trece prin schimbări importante iarna aceasta. Pleacă mai mulți fotbaliști decât vor veni

ASU Politehnica este prima echipă timișoreană de liga secundă care reia pregătirile săptămâna aceasta. Managerul sportiv Marius Cociu nu a putut da confirmări oficiale despre plecări și sosiri, dar a recunoscut că vor fi, mai mult ca sigur, mai multe despărțiri decât noutăți.

Din informațiile care circulă în lumea fotbalului timișorean, vor pleca inclusiv jucători importanți, precum Adrian Poparadu sau Ionuț Plămadă. Mijlocașul și atacantul au venit la ASU în vara lui 2017. Despre Poparadu, tehnicianul Cosmin Petruescu spunea că face parte din ”scheletul” în jurul căruia vrea să construiască echipa, alături de Dănuț Bilia, plecat din luna noiembrie, dar și jucători precum Cristian Scutaru, Ioan Mera sau Alin Ignea. De asemenea, vor pleca și unii jucători mai tineri, precum Călin Popescu sau Florin Miholca.

În principal, Mera, Scutaru și Ignea vor rămâne, dar cu contracte diminuate. Un caz aparte e Bogdan Bozian, care ar fi dorit să dea curs unei oferte foarte tentante de la locul 3 din seria a IV-a a Ligiii a III-a, Chișineu Criș. Clubul însă nu dorește să renunțe gratis la el. În ceea ce privește sosirile, Marius Cociu spune că, mai mult ca sigur, va sosi un mijlocaș nou la echipă, dar nu îi poate da numele deoarece nu s-a semnat contractul.

Confirmat oficial: mai multe plecări decât sosiri

Cociu a confirmat că nu vor fi multe transferuri. „Deocamdată nu pot spune cine pleacă sau cine vine, pentru că nu am semnat niciun contract sau acord de reziliere. Gelu Velici este transferabil. Dar foarte posibil să fie mai multe plecări decât sosiri. M-am înţeles cu un mijlocaş, dar încă nu am semnat. Este român”, ne-a declarat Marius Cociu.

Echipa începe de miercuri vizita medicală, cu un prim grup de jucători programați la Policlinica sportivă. Ceilalți vor face controlul medical joi dimineața, iar joi după-amiază va fi primul antrenament cu Cosmin Petruescu.