Atenție, dumbrăvițeni! Izolați-vă căminele de apă! Gerul persistă toată săptămâna

Gerul Bobotezei persistă în Timiș. Marți dimineața, în Timișoara s-au înregistrat -12 grade temperatura efectivă și cu încă ceva grade mai frig pentru temperatura resimțită. În acest context, locuitorii comunei Dumbrăvița sunt avertizați să își izoleze căminele de apă.


Aqua Dumbrăvița avertizează mai ales cetățenii care au contoarele situate la mică adâncime, care ar trebui ziolate cu vată de sticlă. „Defecțiuni la contoarele de branșament și pericolul de îngheț apare mai ales în cazul contoarelor situate la adâncime mică. Puteți evita această situație prin izolarea cu saltea de vată minerală caserată (folie de aluminiu), de cel puțin 10 centrimetri. Salteaua de vată trebuie să înglobeze contorul de branșament și țevile descoperite care intră și ies din contor”, se arată într-un comunicat al Aqua Dumbrăvița.

Pentru cei care nu pot izola cu vată de sticlă, o soluție alternativă este un capac de polistiren expandat. „O altă metodă prin care puteți izola contorul este folosirea unui capac de polistiren expandat, cu o grosime de 10 centimetri. Diametrul capacului trebuie să fie egal cu golul butoielor în care se află contorul de branșament”, se mai arată în același comunicat.

Ziua de marți va fi cea mai friguroasă a săptămânii, dar temperaturi pozitive se anunță abia de duminică încolo. În ultima zi a săptămânii, maxima pentru Timișoara va fi de 1 grad, deci nici vorbă de încălzire bruscă.