SCM Timișoara a câștigat foarte greu pe terenul lui Dinamo, singura echipă fără victorie din grupa A

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au câștigat azi cu 87-85, după un meci mai greu decât anunțau calculele hârtiei pe terenul lui Dinamo. Dinainte de meci, formația alb-violetă avea câștigate biletele pentru grupa Roșie, cu primele șase echipe, iar Dinamo avea „destinul” stabilit în grupa Galbenă, dar pe teren acest lucru nu s-a văzut. 

Timișorenii au avut o misiunea mai grea decât se anunța pe hârtie în fața fostului tehnician, Tudor Costescu. Dinamo a condus toată prima repriză, cu excepția unui singur moment, când tabela arăta 12-13. După primul sfert, scorul a fost de 21-15, iar la pauză, 43-39. La reluarea jocului, după trei minute, Stojadinovic i-a adus la conducere pe bănățeni cu o triță, pentru 46-48. Totuși, Dinamo a revenit la conducere după alte cinci minute, iar după 30 de minute, gazdele aveau avantajul de 62-57. Timișorenii au avut de transpirat serios pentru victorie.

La jumătatea sfertului decisiv, Pesakovic a egalat la 74-74, dar alb-roșii au revenit în avantaj. Cu doar două minute înainte de final, Komatina a marcat pentru 81-82, singurul său coș în tot meciul. Dinamo a luptat să revină și s-a apropiat la 84-85 cu 8 secunde înainte de final, dar în zadar. Vukosavljevic a fost din nou cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 25 de puncte, urmat de Pesakovic, cu 18 puncte, Randolph, cu 13, Diculescu, cu 10, Brown, cu 9, Baciu, cu 4, Stojadinovic și Popa-Calotă, cu câte 3, și Komatina, cu 2. Baker și Barro au fost cei mai buni marcatori ai lui Dinamo, cu 19 puncte fiecare.

SCM Timișoara va juca ultimul meci din grupa valorică A sâmbătă, de la ora 18, pe terenul lui SCM U Craiova.