ASU Politehnica se întoarce fără puncte de la Cluj. Înfrângere, din nou fără gol marcat pentru echipa lui Cosmin Petruescu

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ASU Politehnica Timișoara a pierdut cu 1-0 în deplasare la Cluj, cu golul lui „U” marcat de fostul polist Mircea Axente. Bănățenii au controlat jocul în prima repriză, dar în a doua jumătate a meciului nu au mai putut da o replică bună. Iar după primele două meciuri oficiale din 2019 fără gol marcat, rămân cu 18 goluri înscrise în 23 de etape de liga secundă. 

Bănățenii au avut un start mai curajos de meci, cu ocazii, chiar dacă niciuna prea periculoasă. Manea a avut un balon expediat pe lângă poartă, după care Plămadă a rămas singur cu portarul Dur-Bozoancă, dar a a tras fără forță. În minutul 9, Gavra a avut o ocazie bună pentru clujeni, cu un șut sănătos de data aceasta, dar Murariu a avut o paradă și a respins. Poli a fost periculoasă la rândul său în minutul 15, când Plămadă a trimis din foarfecă în bară. Mingea era să ajungă la Mera, incomodat de un adversar, dar nu s-a dat penalti pentru că fundașul era în ofsaid. Jocul s-a mai stins până la pauză, cu o fază interesantă în minutul 42. Ignea a bătut în zid o lovitură liberă, Manea a preluat, dar a tras în arbitrul Rareș Vidican, poziționat prea aproape de zid.

După 0-0 la pauză, clujenii au preluat frâiele meciului. După un șut al lui Axente blocat de Scutaru, fostul atacant al vechii Poli a înscris în minutul 53. A fost o centrare de pe dreapta, Taub a recentrat din careu, iar Axente a marcat cu latul de la 7 metri. Au urmat alte două ocazii irosite de Florescu, iar în minutul 68, gazdele au fost din nou periculoase, dar Murariu a reținut de la picioarele lui Axente. În minutul 70, Timișoara a avut singura ocazie, cu un șut bun al lui Alin Manea, respins în față de Dur-Bozoancă, unde venea un adversar, însă Abrudan a „măturat” balonul din zonă. Pe final de meci, U a ținut bine de minge, iar Dorin Goga a șutat de la distanță puțin pe lângă poartă. În minutul 90, Bedea a scăpat pe contraatac, dar a tras deficitar.

U Cluj: Dur Bozoancă – I. Ursu, Abrudan, Berci – Căpuşă (min 81 Hațiegan), Gab. Giurgiu, G. Florescu, Taub – Axente, Gavra (min 84 Al. Coman), Goga (min 93 Pîrvulescu)

untitled design set 970x90 px

ASU Poli Timișoara: Morariu – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru – Bg. Vasile, Dros – A. Manea, Ignea (min 87 Trip), Schieb (min 65 Bedea) – I. Plămadă (min 74 M. Ene)

ASU Politehnica joacă acasă sâmbătă de la ora 15, cu Aerostar Bacău.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/