ASU Politehnica este prima echipă de fotbal din Timișoara care a reluat joi antrenamentele. În primele cinci zile, fotbaliștii vor face un singur antrenament pe zi, iar joi au făcut și în terenul cu balon neîncălzit de la Baza Sportivă 2, dar și pe terenul plin de zăpadă.
Deocamdată, nimeni nu a reziliat și nimeni nu a semnat, dar Călin Popescu și Bogdan Miholca (cu ruptură de ligamente) nu au mai venit la Timișoara. Adrian Poparadu s-a antrenament separat la sală, dar va ajunge mai mult ca sigur la ACS Dumbrăvița, în timp ce Bogdan Bozian, Răzvan Ghinescu și Ionuț Plămadă (doriți de Criș, Ghirod, respectiv Dumbrăvița) au privit îmbrăcați casual antrenamentul colegilor.
Noutățile sunt: Bogdan Vasile (mijlocaș defensiv, 23 de ani, trecut pe la Academia Hagi, FCSB U21, FC Voluntari, Zimbrul Chișinău, Dunărea Călărași și ultima dată la Chindia Târgovite), Claudio Kiala (cetățenie olandeză și angoleză, mijlocaș stânga, 21 de ani, Roda JC – Olanda, Daivana – Lituania, San Gwann – Malta, Valdres FK – Norvegia, Patro Eisden – Belgia) Cristian Dros (Republica Moldova, polivalent, 21 de ani, de la Zaria Bălți), și doi fundași dreapta de 17 ani formați la LPS Banatul și ajunși ulterior la Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, Alexandru Pituc și Răzvan Ilan.
Beneluxul naște confuzii
„Amuzant” e că atât managerul sportiv, dar și antrenorul credeau că jucătorul olandez… e belgian. „Ne dorim ca în ceea ce înseamnă viitorul pe această competiție, să avem o prestație bună care să ne mulțumească pe noi și pe pe suporteri. Sunt cinci jucători prezenți. E Bogdan Vasile, un jucător care ultima dată a fost legitimat la Târgoviște. E un băiat venit din Belgia, un băiat venit din Moldova, polivalent, joacă mijlocaș central, fundaș central și fundaș dreapta. Bogdan Vasile e un mijlocaș, iar belgianul e un jucător de bandă. Mai sunt doi juniori, născuți în 2011, de la LPS Banatul, care au fost la un moment dat componenți ai Centrului de Excelență de la Târgu Mureș”, a declarat managerul sportiv Marius Cociu.
Echipa nu pleacă în cantonament, dar va fi unul pe plan local, începând din 21 ianuarie. „Așteptăm cu nerăbdare reluarea antrenamentelor, chiar dacă e o perioadă care nu este foarte plăcută din punct de vedere al jucătorilor. Dar e o perioadă absolut indispensabilă. În primele zece zile încercăm să ne organzăn administrativ. Din punct de vedere sportiv, încercăm să punem mai mult accent pe readaptare la efort, selecție, teste fizice, teste medicale, după care urmează două săptămâni de pregătire centralizată pe plan local, iar apoi perioada precompetițională destinată jocurilor de pregătire”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.
Antrenorul a confirmat că vor fi și plecări
Petruescu a spus ca vrea, până se intră în pregătire centralizată, să fie definitivat lotul. „Ne adaptăm, va trebui să găsim variante alternative, atât pentru antrenamente în aer liber, cât și în balon. Dispunem de condiții bune de pregătire pentru România. Până în 21, când se intră în pregătire centralizată, vreau să avem în proporție de 90%-95% conturat lotul cu care vom aborda debutul de campionat. Sunt diferiți jucători de care ne vom despărți din diferite motive, le mulțumesc pentru activitatea lor”, a mai spus antrenorul.
Primul amical va fi în 19 ianuarie, cu ultima clasată din Liga a IV-a, FC Bazoșu Vechi. Perioada de pregătire se va termina cu un meci de verificare în deplasare, la Zrenjanin.
Sursă foto: Emanuel Titus Iliesi