Aşternut de 60 de milioane de lei pentru Caransebeşul anului 2019

Dacă 2018 a fost un an complicat pentru administrația publică locală din Caransebeș, nici 2019 nu se arată altfel. 

Bugetul local al Caransebeşului, spune primarul Felix Borcean, va fi constituit pe același tipar al anului trecut, unde principalele cheltuieli au fost făcute pentru plata salariilor majore ale funcționarilor publici, voucherelor de vacanță, bani către spital etc.. Astfel că și în 2019 vor fi aceleași cheltuieli, la care se mai adaugă alte beneficii introduse de Guvern pentru salariați. În aceste condiții, bugetul de investiții va rămâne din nou sărac.

Cu toate astea, șeful administrației publice locale Felix Borcean spune că vor rămâne bani pentru continuarea lucrărilor la ștrandul din municipiu, pentru reabilitarea fațadei Colegiului Național „CD Loga”, pentru demararea proiectului extinderii rețelei de gaz, precum și pentru cofinanțarea unor proiecte europene care au primit deja prima avizare spre finanțare sau demararea documentației pentru stabilirea costurilor în vederea construirii unui nou spital.

„Dacă mă ghidez după anul trecut, eu mizez pe un buget de circa 60 de milioane de lei, din care pentru investiții nu știu cu exactitate. Îmi doresc să continuăm proiectele propuse de anul trecut, suntem în faza de avizare pentru proiectul cu introducerea gazului în cartierele Gară, Teiuș, Valea Cenchii, când o să ne apucăm de demararea proiectului propriu-zis o să cunoaștem exact de ce sumă avem nevoie pentru accesarea unui credit. Am finalizat și proiectul cu montarea parcometrelor din toată zona centrală, să știți că oamenii sunt mulțumiți pentru că au unde să parcheze, chiar dacă dau 2 lei pe un poc de parcare”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că în zona parcării centrale de lângă Mall încasările au crescut de 10 ori de când a fost montat parcometrul.