Aşteptarea a luat sfârşit! Tinerii pot depune solicitări pentru terenurile din zona Iagodăriei

După 17 ani, tinerii din Moldova Nouă pot beneficia de teren gratuit pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Administrația publică locală de la malul Dunării e pregătită să primească solicitări din partea tinerilor, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, în vederea obținerii terenurilor cu titlu gratuit pentru a-și construi o casă în zona Iagodăriei, în conformitate cu Legea 15/2003.

„Avem hotărârea de Consiliu Local prin care s-a creat cadrul legal și procedura de lucru pentru acordarea acestor terenuri, în baza Legii 15/2003. Tinerii din Moldova Nouă pot beneficia gratuit de teren pentru a-și construi o casă pe raza orașului Moldova Nouă, evident, respectând anumite obligații. Există un regulament transparent care va fi făcut public atât prin intermediul presei, pe site-ul primăriei, cât și prin intermediul paginilor de socializare ale primăriei. Avem un număr de 20 de parcele, fiecare cu o suprafață de 400 de metri pătrați”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Edilul spune că prin acest demers se încearcă motivarea tinerilor de a rămâne în localitate, un pas care ar fi putut fi realizat încă din anul 2003: „E un mod prin care noi ne dorim foarte mult să ținem tinerii în localitate și să-i motivăm să-și construiască o casă. Cu siguranță, ajutorul va veni și din partea familiei sau din credit. E un pas normal care trebuia de mult făcut, încă din 2003. Din nou, este o premieră pentru Moldova Nouă. Din 2003 până în 2020, niciun primar nu a reușit să ducă la-ndeplinire o procedură de acest gen”.

Mai mult decât atât, șeful administrației publice locale de la Dunăre speră ca solicitările tinerilor să fie cât mai multe, astfel ca, pe viitor, să poată fi identificat încă un lot de teren care să aibă o destinație similară: „Noi ne bucurăm că putem veni în fața comunității cu un astfel de proiect și mi-aș dori ca cele 20 de parcele să fie puține, asta pentru ca noi, în viitorul apropiat, să mai identificăm încă un lot de teren unde să mai alocăm și altor tineri terenuri”, a mai adăugat edilul-șef.