Așteaptă vremea bună! Podul de Fier, programat pentru asfaltare

pod de fier

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că urmează să demareze lucrări de refacere a carosabilului pe Podul de Fier în primul trimestru al acestui an. Intervenția promisă ca fiind sigură nu are o dată exactă pentru începerea lucrărilor, singura condiție fiind starea vremii.

Pentru a putea fi efectuate lucrări în parametri de calitate, responsabilii din administrația locală au stabilit ca execuția să se facă doar după ce temperaturile nu vor mai scădea sub 10 grade, mai multe zile la rând.

„Vom interveni în primele luni ale acestui an, după ce va fi votat bugetul, cu lucrări de înlocuire a covorului asfaltic deteriorat de pe Podul de Fier, care pune probleme circulației. Încercăm să găsim o firmă care să execute lucrări de calitate, să nu mai avem probleme ca la celelalte asfaltări din anii anteriori. Când vremea se va îmbunătăți, iar temperaturile vor urca la cel puțin 10 grade, lucrările pot fi executate”, a precizat Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Acesta a mai transmis că în cursul acestui an sunt prevăzute a fi executate și lucrări de consolidare a structurii metalice și de rezistență a podului, care este realizat din 185 de tone de grinzi și componente din oțel, fierul fiind furnizat de uzinele de la Reșița. Administrația locală a transmis că în prezent se lucrează la actualizarea Documentului de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru ranforsarea podului inaugurat în 1902. Urmează licitația pentru proiectare și execuție. Primăria are la dispoziție prin programul Anghel Saligny circa 17 milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/