Asociație specializată pentru combaterea ambroziei și a țânțarilor, dar și pentru rezolvarea situației maidanezilor

O asociație de dezvoltare intercomunitară cu activitate în domeniul protecției mediului și a sănătății, care să reunească toate unitățile administrativ-teritoriale din Timiș va fi înființată la nivelul județului. Autoritățile speră astfel să poată gestiona mai bine combaterea ambroziei, a țânțarilor și să rezolve situației câinilor fără stăpân. 

Intenția de înființare a acestei asociații specializate aparține Consiliului Județean Timiș.

„Acțiunile individuale, sporadice, nu vor da niciodată rezultate. Asociația de dezvoltare ne va permite să ne coordonăm mai bine, să intervenim prompt pe tot ceea ce înseamnă alarmare, tratare, dar și cercetare. Desigur, va fi și un mijloc prin care vom putea accesa finanțări europene. Avem deja propuneri concrete din partea partenerilor de la Universitatea de Științe Agricole, de la Institutul Oncogen, de la primari, dar și din mediul privat. Toate acestea vor fi analizate și vor intra în lucru în cadrul asociației.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica, în cadrul unei întâlniri cu primarii și reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea celor trei probleme, cât și ai mediului privat.

Printre propunerile lansate se numără aplicații digitale complexe din partea Universității de Științe Agricole și a companiei Nokia. Conform acestora, sistemele vor servi mai multor scopuri, dincolo de cel de informare și sesizare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, primarii au cerut modificarea legislației, mai ales în privința posibilității intervenției pe terenurile private și au subliniat nevoia susținerii financiare în combaterea ambroziei și a celorlalte probleme abordate.

Studiile indică faptul că în Timiș peste 100.000 de timișeni sunt alergici la ambrozie.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/