Asociația Salvați Spitalul Caransebeș vine cu fapte concrete

Asociația „Salvați Spitalul Caransebeș” își dovedește utilitatea după ce cu greu s-a înființat. Toți membrii asociației, persoane cu dare de mână din municipiul de pe Timiș și Sebeș au ajuns la un consens în ceea ce privește alocarea fondurilor colectate în urma celor două evenimente caritabile de la sfârșitul anului trecut și nu numai.

Iată că în momente dificile, Asociația Salvați Spitalul Caransebeș vine cu achiziționarea unui Analizator Cobas, pentru gaze Sanguine, Electroliți și Metaboliți și un kit de reactivi pentru aparat, cu 700 de teste. Săptămâna viitoare va ajunge acest pachet medical, în spitalul din Caransebeș, costul fiind de 63.603,17 lei.

Membrii asociației spun că meritul este al cetățenilor din Caransebeș, care au venit cu donații sprijinind astăzi activitățile caritabile organizate de Asociația Salvați Spitalul Caransebeș. Aparatul respectiv ajută lamonitorizarea ventilației pacienților și se pot face o serie de teste privind bilirubina și intoxicațiile cu bioxid de carbon din sânge. Practic, niciun ventilator mecanic nu poate funcționa, fără acest aparat, necesar oricărei secții de ATI, din orice spital.

În momentul de față în spitalul Municipal Caransebeș, funcționează două aparate de ventilație mecanică, două sunt în service la Brașov și trei la Craiova, din care două pot fi reparate, costurile în valoare de 21.168 lei fiind achitate de către asociație, iar aparatele vor ajunge la spital săptămâna ce urmează. De asemenea încă un aparat de ventilație mecanică a fost trimis la reparat la București.