Asociația Reșița Română vrea să revitalizeze mișcarea corală în Reșița

Nicolae Plujar, președintele Asociației Reşiţa Română, a transmis că face apel la toți profesorii de muzică din oraș sau la cei care se pricep la coordonarea cântării corale să se alăture asociației pentru a putea înființa un cor.

„Puțină lume mai face activitate culturală voluntară”, a concluzionat Plujar în cadrul conferinței de presă prilejuite de organizarea ediției cu numărul 6 a Zilelor Palatului Cultural.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul asociației, aceasta a fost înfiinţată în anul 1932 sub denumirea de Asociaţia Culturală a Plugarilor Români din Reşiţa Română. Scopul asociaţiei era „înfiinţarea unei biblioteci, acordarea de burse pentru elevii români şi sprijinirea Reuniunii de Cântări, Muzică şi Literatură a Plugarilor Români din Reşiţa Română”. Putea dobândi calitatea de membru al asociaţiei „orice cetăţean român cu drept de competenţă în izlazul urbarial din Reşiţa Română”. În anul 1934, Composesoratul Urbarial a donat acestei asociaţii clădirea Palatului Cultural cu terenul aferent. Asociaţia Culturală Reşiţa Română a fost reînfiinţată în anul 2002.