Asociația „Dunărea” Moldova Nouă vrea să câștige premiul pus la bătaie în campania „Curățenie de primăvară”

Așa cum a promis, Asociația „Dunărea” Moldova Nouă a fost prezentă astăzi, 30 martie, în parcul de la Dunăre, ocupându-se de ecologizarea zonei în care se află Punctul de Informare Turistică, dar și de zona falezei Dunării.

Începând cu primele ore ale după-amiezii, președintele ONG-ului, Corneliu Martin, împreună cu voluntarii, coordonați de prof. Viorica Cojocaru, s-au înarmat cu pensule, vopsele, saci de gunoi etc și au trecut la treabă. În doar câteva ore, aceștia au reușit să strângă câțiva saci de peturi, să lăcuiască panourile de prezentare din fața Punctului de Informare Turistică, căci, după muncă, pe toți participanții la acțiune îi aștepta răsplata: sucul și pizza din partea asociației.

Întrebat cum i s-a părut acțiunea de ecologizare demarată de autoritățile locale din Moldova Nouă, președintele ONG-ului de la malul Dunării, Corneliu Martin, a explicat pentru expressdebanat.ro: „Deocamdată, noi suntem singurul ONG vizibil din Moldova Nouă, căci eu nu i-am mai văzut pe alții la curățenie din ONG-urile care cântă și dansează. Noi ne implicăm și în turism, și în ecologizare, în orice suntem deschiși”.


Martin mai spune că, odată aprobate câteva amendamente ale legii 350/2005 (privind finanțare ONG-urilor de către administrația publică locală), nu va mai fi nevoie ca Primăria să impulsioneze cetățenii în astfel de campanii, de acest lucru s-ar putea ocupa asociațiile non-profit: „Faci un proiect, îl aprobi în ședința de Consiliu Local, dai o sumă de bani ONG-urilor și atunci noi știm cum să ne organizăm”.

În condițiile în care ADMN ar câștiga marele premiu, pus la bătaie în cadrul campaniei „Curățenie de primăvară” (locul întâi – 500 lei), Corneliu Martin știe exact ce va face cu ei: „Mai completăm noi suma aceasta și trimitem 2 voluntari ai ONG-ului să se specializeze în cadrul unui curs de ghid turistic, promovând astfel zona Clisurii Dunării, atunci când vom avea vizitatori”.

Despre spiritul civic al echipei de voluntari a vorbit și prof. Viorica Cojocaru, coordonatorul tinerilor din cadrul ADMN, care a subliniat: „Cred că era necesar să ne implicăm în această campanie. Copiii au răspuns frumos, au venit, ne-am organizat, am purtat măști de protecție, mănuși de protecție! Am igienizat spațiul din jurul Punctului de Informare Turistică, am lăcuit pilonii, tablourile de prezentare de acolo. A fost o activitate plăcută, utilă, ne-am simțit bine! A fost soare, copiii au fost motivați. Și să nu uităm că mișcarea înseamnă viață”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/