Asociația Dunărea Moldova Nouă – parte din proiectul „Dunărea digitală”

casinoherculane by sungarden

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a fost săptămâna trecută gazda evenimentului „Dunărea digitală”, unde au fost lansate atât platforma de monitorizare a activității teritoriale, cât și manualul pentru elaborarea politicilor de planificare.

Exercitarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) de către România reprezintă o șansă unică privind agregarea de noi consorții parteneriale și îmbunătățirea expertizei, mai ales în context macroregional. În acest sens, experți, consultanți, manageri, cercetători, inovatori, ONG-uri au răspuns pozitiv la invitația Fundației Eurolink – Casa Europei, întâlnire în cadrul căreia cei interesați au avut ocazia să prezinte cele mai bune soluții în vederea promovării turismului și a biodiversității.

Participant la întâlnirea de la București a fost și Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea Moldova Nouă, care ne-a mărturisit că întâlnirea a avut un real succes și că i-au rămas întipărite în minte cuvintele lui Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, care spunea: „Depuneți proiecte direct la Bruxelles! Sunt banii necheltuiți acolo!”.

Pentru ca turiștii s-aleagă petrecerea timpului liber în zona Dunării, aceștia trebuie să fie atrași de ceva: un peisaj atrăgător (natură nedeteriorată), servicii de-naltă calitate pe latura turistică, oameni ospitalieri, gastronomie locală etc.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Odată cu dezvoltarea activităților ecoturistice în cadrul comunităților și localităților riverane Dunării, toată lumea ar avea numai de câștigat: oferta locurilor de muncă în domeniul turismului crește, este stimulată economia locală (prin dezvoltarea infrastructurii), devin la mare căutare produsele tradiționale, apare share-uirea tradițiilor și obiceiurilor între diferitele regiuni ale țării – prin relațiile interculturale.

Asociația Dunărea Moldova Nouă, spre exemplu, a făcut deja un prim pas înspre promovarea atractivității Clisurii Dunării. În consecință, președintele ONG-ului de la Moldova Nouă a acceptat, cu interes, invitația Sabinei Leopa (manager de proiecte europene): participarea cu materiale ce vizează Dunărea clisureană, în vederea dezvoltării platformei digitale, lucru care duce ușor, ușor la o Dunăre cât mai atractivă turiștilor de pretutindeni.

Sursă foto: efoartebine.ro

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/