Asociația Dunărea Moldova Nouă – parte din proiectul „Dunărea digitală”

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a fost săptămâna trecută gazda evenimentului „Dunărea digitală”, unde au fost lansate atât platforma de monitorizare a activității teritoriale, cât și manualul pentru elaborarea politicilor de planificare.

Exercitarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) de către România reprezintă o șansă unică privind agregarea de noi consorții parteneriale și îmbunătățirea expertizei, mai ales în context macroregional. În acest sens, experți, consultanți, manageri, cercetători, inovatori, ONG-uri au răspuns pozitiv la invitația Fundației Eurolink – Casa Europei, întâlnire în cadrul căreia cei interesați au avut ocazia să prezinte cele mai bune soluții în vederea promovării turismului și a biodiversității.

Participant la întâlnirea de la București a fost și Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea Moldova Nouă, care ne-a mărturisit că întâlnirea a avut un real succes și că i-au rămas întipărite în minte cuvintele lui Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru afaceri europene, care spunea: „Depuneți proiecte direct la Bruxelles! Sunt banii necheltuiți acolo!”.

Pentru ca turiștii s-aleagă petrecerea timpului liber în zona Dunării, aceștia trebuie să fie atrași de ceva: un peisaj atrăgător (natură nedeteriorată), servicii de-naltă calitate pe latura turistică, oameni ospitalieri, gastronomie locală etc.

Odată cu dezvoltarea activităților ecoturistice în cadrul comunităților și localităților riverane Dunării, toată lumea ar avea numai de câștigat: oferta locurilor de muncă în domeniul turismului crește, este stimulată economia locală (prin dezvoltarea infrastructurii), devin la mare căutare produsele tradiționale, apare share-uirea tradițiilor și obiceiurilor între diferitele regiuni ale țării – prin relațiile interculturale.

Asociația Dunărea Moldova Nouă, spre exemplu, a făcut deja un prim pas înspre promovarea atractivității Clisurii Dunării. În consecință, președintele ONG-ului de la Moldova Nouă a acceptat, cu interes, invitația Sabinei Leopa (manager de proiecte europene): participarea cu materiale ce vizează Dunărea clisureană, în vederea dezvoltării platformei digitale, lucru care duce ușor, ușor la o Dunăre cât mai atractivă turiștilor de pretutindeni.

Sursă foto: efoartebine.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/