Asociația „Dunărea” Moldova Nouă are șanse să obțină până la 200.000 de euro – fonduri norvegiene – pentru promovarea culturii în Clisura din Caraș!

Consiliul Județean Timiș a fost recent gazda unui seminar de informare cu privire la modalitățile de accesare a fondurilor norvegiene de către ONG-uri, bani care să joace un rol decisiv în tot ceea ce înseamnă promovare culturală.

De la întâlnire nu au lipsit nici reprezentanții Asociației „Dunărea” Moldova Nouă, aceștia reușind, în cadrul programului PRO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, să identifice trei parteneri pentru acest proiect.

În cadrul seminarului desfășurat în capitala Banatului, singurul reprezentant din zona Clisurii de Caraș a fost Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă. Iar într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, Martin a dezvăluit care este prima condiție care trebuie îndeplinită pentru ca ONG-ul pe care-l reprezintă să intre în cursa pentru cei 50.000, respectiv 200.000 de euro: „Prima cerință pe care trebuie s-o îndeplinim se referă la identificarea partenerilor de proiect. În ceea ce ne privește, Asociația «Dunărea» Moldova Nouă va avea drept partener de proiect Primăria Moldova Nouă și împreună trebuie să identificăm partenerul norvegian. Totodată, în calitate de colaboratori/voluntari își vor oferi sprijinul Consiliul Județean Caraș-Severin și Liubița Raichici, consilier superior pe problematica minorităților etnice de la Direcția de Cultură Caraș-Severin”.

Corneliu Martin explică și care sunt punctele forte pe care dorește să le pună în valoare, în cazul în care proiectul va fi eligibil: „În cadrul acestui proiect, accentul cade pe crearea de evenimente în Clisura Dunării. Astfel, noi am dori să organizăm trei evenimente mari, iar fiecare eveniment să cuprindă între trei până la cinci activități. Spre exemplu, la Baziaș ne-am dori să aibă loc primul festival, promovând aici zona atât din punct de vedere cultural, cât și din punct de vedere istoric. Următoarea țintă ar fi Insula Ostrov (un spectacol care să cuprindă legendele insulei, eventual putem organiza și proiecții de film în aer liber). De asemenea, un eveniment va avea loc pe faleza Dunării la Moldova Nouă, unde punctele forte vor fi reprezentate de târgurile de produse alimentare și nealimentare (artizanat)”.

Pe lângă cei din Caraș-Severin, interesați să acceadă la un astfel de proiect au fost și reprezentanți din județele: Timiș, Arad, Hunedoara. Ca o noutate în domeniul cultural, mai explică președintele ONG-ului de la malul Dunării, „pentru prima dată, în ceea ce privește cultura, se poate face venit, nu doar muncă de voluntariat”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/