Reșița mai are „gloanțe” pentru Liga 3! Victorie la scor cu Cermeiul, iar Ghiroda s-a impus în derby-ul Timișului

A început primăvară, au început și partidele din Liga a III-a. Startul din pușcă l-au avut, dintre bănățenele din seria a IV-a, CSM Reșița și Ghiroda, cu victorii la scor cu formații mai bine clasate, Gloria Lunca Teuz Cermei și ACS Dumbrăvița. În schimb, Millenium Giarmata s-a mulțumit doar cu un egal acasă, iar Lugojul își continuă „zbaterile”.

Reșița a triumfat, 5-1 acasă, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, ocupanta locului secund din serie. Daniel Vădrariu a deschis scorul pe finalul primei reprize, din penalti, iar în repriza a doua, elevii lui Leo Doană s-au „dezlănțuit”. Ene a marcat în minutul 56, Marius Staicu a mărit diferența la 3-0 în minutul 63, iar după cinci minute a marcat și Dragoș Săulescu. Staicu a înscris pentru 5-0 în minutul 83, iar oaspeții au dat golul de onoare în minutul 89, prin Căpățână. Cu acest rezultat, Reșița a urcat pe locul 4 în clasament.

Paul Codrea a câștigat duelul cu Sorin Bălu

Și în Timiș a fost loc de surprize. Ghiroda a câștigat cu 4-1 derby-ul cu ACS Dumbrăvița. Echipa preluată din nou de Paul Codrea a marcat repede, în minutele 2 și 12, prin Sebastian Budur și Alexandru Pițuc. După 2-0 la pauză, Raul Briciu a redus diferența în minutul 52, dar Dumbrăvița nu a mai avut forța să înscrie. Au mai făcut-o gazdele, de două ori, prin același Budur și Cosmin Saizu, în minutele 72 și 78. Rezultat care a coborât-o pe Dumbrăvița până la 7, iar pe Ghiroda a urcat-o pe 11.

Giarmata a primit vizita celor de la CS Hunedoara, iar meciul s-a terminat cu 1-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 9, prin Alexandru Dan, iar gazdele au egalat în minutul 58, prin Michel Rosenblum. Millenium rămâne momentan pe locul 12, o poziție nu foarte fericită în clasament. Mai rău stă CSM Lugoj, căzută pe locul 15, care a pierdut, 1-3, la Unirea Alba Iulia. Golul de onoare l-a dat Rafael Hrudei.

Liderul seriei rămâne Șoimii Lipova, cu 35 de puncte. Reșița e cu 6 puncte în urmă, pe patru!