Asociația crescătorilor de albine, o asociație harnică

Asociația crescătorilor de albine din România este una dintre cele mai importante asociații apicole din țară. Cu magazinele sale apicole locale, unul dintre ele fiind la Reșița, încearcă să faciliteze dezvoltarea apiculturii profesionale și amatoare la nivel național.

Asociația crescătorilor de albine este singura asociație care încă este prezentă în toată țară. A fost fondată în 1957 ca organizație publică, cu primul președinte numit Veceslav Harnaj.

Organizația a cunoscut o dezvoltare rapidă. De aceea, în 1958, Asociația crescătorilor de albine s-a alăturat Federației Internaționale a Apiculturii. În 1965 a avut loc la București Congresul internațional de jubileu al APIMONDIA. Mai mult, apicultura românească a devenit celebră datorită primei expoziții internaționale de apicultură din România.

leader board 728 x 90 px

Datorită dezvoltării sporite, asociația a creat un sistem integrat unic de educație, cercetare și producție. În prezent, acestea au în total 1,2 milioane de familii de albine și un număr tot mai mare de stupine profesionale (peste 150 de familii de albine).

Dacă doriți să aflați mai multe despre Asociația crescătorilor de albine, există un magazin local de apicultură în centrul Reșiței. De asemenea, organizează antrenamente pentru apicultori și multe altele! Ei sunt activi pe Facebook și pe site-ul lor www.aca.org.ro.

Autor: Amelie Cohrs