UPDATE. Asistentă medicală din Reșița, depistată cu coronavirus?

Surse neoficiale ne-au declarat că ar fi vorba despre o angajată de la Secția de Boli Infecțioase a Staționarului III, de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor. Informația nu a fost confirmată de autorități până acum.

Pe surse am aflat că asistenta nu s-ar fi simțit bine de o săptămână, dar cu toate acestea a continuat să meargă la serviciu, unde, din câte se pare, colegele sale au încercat să o trateze de cu totul altceva. Pentru că se simțea tot mai rău, marți, 7 aprilie, femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, unde medicii au constatat că prezenta simptome caracteristice COVID-19. A fost testată și trimisă acasă.

A doua zi a venit la lucru și și-a făcut o radiografie la plămâni, după care a plecat din nou acasă. Miercuri-seara ar fi venit și rezultatul testării, care a confirmat suspiciunile medicilor de la UPU.

Întrucât asistenta a intrat în contact cu mai multe persoane, colegele sale de la Secția de Boli Infecțioase au cerut să fie și ele testate, altfel refuzând să mai meargă la serviciu.

Reprezentanții DSP Caraș-Severin ne-au declarat că „nu avem oficial încă niciun cadru medical confirmat până în acest moment” în județ și că aceste informații sunt transmise de la nivel național, defalcat pe județe. Rămâne de văzut dacă asistenta medicală de la Reșița va apărea sau nu în viitoarea statistică a îmbolnăvirilor raportată de Grupul de Comunicare Strategică. Ultima informare cu privire la cazurile de infectare în rândul personalului medical a fost comunicată în 1 aprilie, atunci când erau înregistrate 357 de cadre medicale îmbolnăvite la nivel național, cu zero cazuri în Caraș-Severin.

UPDATE, ora 18.45

În urmă cu puțin timp, după ce presa a solicitat confirmarea sau infirmarea cazului de la secția de Boli Infecțioase, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a anunțat că avem, într-adevăr, primul cadru medical infectat.

“DSP Caraș-Severin confirmă primul caz pozitiv la un cadru medical. Este vorba de o asistentă medicală de la Secția Infecțioase a SJUR. Persoana respectiva s-a simțit rău în urmă cu câteva zile și nu a mai venit la serviciu. Ulterior a fost testată. 15 cadre medicale legate de acest caz se află în izolare și urmează a fi testate. Ancheta epidemiologica este în desfășurare, incluzând și contacții din familie ai cadrului medical”, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.