Sprijin de la Institutul „Marius Nasta” din București pentru Spitalul Județean din Timișoara!

untitled design set 970x90 px

Lupta COVID-19 continuă, iar medicii sunt din ce în ce mai expuși în fața noului virus. Reprezentanții spitalelor din Timișoara își iau măsuri de precauție astfel încât corpul medical să fie cât mai protejat în această perioadă.

Institutul „Marius Nasta” din București a venit în sprijinul Spitalului Județean cu un aparat de radiologie, cu ajutorul căruia vor putea fi verificați pacienții care nu intră în suspiciunea de caz. Asta pentru că oamenii pot fi asimptomatici, dar în același timp plămânii suferă anumite modificări care se pot observa doar în urma efectuării unei radiografii.

„Spitalul Clinic Județean a încheiat un parteneriat cu Institutul de Pneumologie «Marius Nasta» din București pentru a îmbunătății triajul avansat în cadrul Unității de Primiri Urgențe pe care îl efectuăm deja. Am primit din partea institutului un aparat RX mobil pentru a putea face radiografii majorității pacienților care se prezintă în UPU și nu intră în definiția de caz. Facem acest lucru deoarece experiențele clinice și epidemiologice, atât la nivel local, național și internațional arată că pot exista pacienți fără simptome, dar care pot răspândi virusul. Acești pacienți prezintă modificări la nivelul plămânilor”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

publicitate ziar expresb 1000x100

La Spitalul Județean ajung urgențele din cinci județe, indiferent dacă este vorba despre pacienți cu coronavirus. Aparatul de radiografie este pus la dispoziție în perioada pandemiei de COVID-19. La Spitalul Județean există și o cameră de decontaminare care minimizează riscul de răspândire a virusului, iar în cadrul Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal a fost luată aceeași măsură de precauție, la inițiativa colectivului medical.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/