Pact Naţional și 10 măsuri care garantează însănătoșirea sistemului sanitar românesc!

untitled design set 970x90 px

Liderii PNL, PSD, USR, UDMR, ALDE, Pro România și PLUS sunt invitați de PMP-ul lui Traian Băsescu să semneze „Pactul Național pentru Sănătate”, documentul prin care se angajează să abandoneze jocurilor politice și să pună toți umărul la rezolvarea problemelor majore din Sănătate. 

Președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, transmite la rândul său mesajul partidului liderilor politici din județ, subliniind slăbiciunile uriaşe ale sistemului de sănătate din România dezvăluite de pandemia de coronavirus. Popovici a găsit și cauzele pentru un diagnostic atât de grav. E vorba despre subfinanţare, de lipsa unei strategii coerente, de legislaţia deficitară, politizarea excesivă sau tradiționala practică românească a ascunderii gunoiului sub preş.

Pactul Național pentru Sănătate, arată PMP, va reprezenta „foaia de parcurs pe care decidenţii guvernamentali, indiferent de culoarea politică, se vor angaja să o respecte cu stricteţe, astfel încât sistemul sanitar din țara noastră să reuşească să ofere servicii de calitate cetățenilor, dar mai ales, să poată face față unor crize similare sau mai grave decât cea pe care o avem de înfruntat astăzi”.

Popovici spune că PMP a propus 10 măsuri care ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România. A și enumerat câteva. Creşterea alocărilor bugetare pentru Sănătate gradual până la atingerea nivelul mediu din UE până în anul 2025, construirea a opt spitale regionale cu fonduri europene, investiţii substanțiale în modernizarea spitalelor, dotarea cu echipamente performante a tuturor spitalelor, elaborarea unui sistem de remunerare corectă pentru personalul medical adaptat la standarde europene, pentru stoparea exodului către Vestul Europei, dezvoltarea capacităţii de producţie de medicamente în România, finanțarea cu prioritate a Institutului Cantacuzino și refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri.

Bani pentru multe dintre aceste obiective sunt la Bruxelles, atrage atenția Ionuț Popovici, iar România s-ar putea împrumuta oricât peste limita de deficit bugetar. „Pentru prima dată avem șansa să ne împrumutăm pentru a finanța investiții în sănătate, cum ar fi construirea și modernizarea spitalelor, operaționalizarea Institutului Cantacuzino și altele, deci nu pentru consum.”, a mai afirmat liderul PMP Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/