Condițiile revoltătoare în care a murit asistenta medicală din Măureni, la câteva ore după ce și-a rupt piciorul căzând de pe o scară, au dus către un verdict dur din partea președintelui Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița: femeia trebuia să fie în sala de operație!
Paul Purea, medic chirurg și șef de clinică atâția ani în Germania, acum președinte al Consiliului de Administrație din Reșița, a fost primul care a cerut efectuarea necropsiei. Și asta pentru că, prin mâinile sale, spune acesta, au trecut mii de pacienți cu fracturi deschise. Așa cum a avut asistenta medicală din Măureni. Nu a murit nimeni din atâta lucru! Familia îndurerată are însă și alte motive de revoltă. Femeia a fost sinceră, i-a avertizat pe medicii de pe ambulanță, dar și pe cei de la spitalul din Reșița, unde fusese transportată, că a avut contact cu o persoană posibil infectată cu COVID-19. „Sinceritatea i-a fost fatală. Din acel moment lucrurile au început să se precipite. S-a pierdut foarte mult timp, n-a mai ajuns în sala de operații. S-au temut ca nu cumva să aibă coronavirus și să-i infecteze și pe ei. A murit cu zile! S-a stins fără să i se acorde ajutorul de care avea nevoie și pe care erau obligați să i-l acorde!”, strigă de câteva zile primarul din Măureni, Brian Filimon.
L-au auzit procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, care investighează o moarte suspectă. Au și de ce, pentru că oamenii sistemului se contrazic din prima zi în declarații. Lăsând zvonurile deoparte, care sunt cu adevărat șocante, sunt suficiente afirmațiile șefului Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Daniela Popescu, și ale medicului Cosmin Librimir pentru a ne convinge că, într-adevăr, procurorii au avut motive să deschidă un dosar penal.
„Era cu tensiuna prăbușită, au perfuzat-o, iar la 18:36 au plecat de la caz, până au pansat-o perfuzat-o, iar la 19:17 au ajuns și au predat-o la cort la domnul doctor Librimir”, a explicat șefa SAJ Caraș-Severin, Daniela Popescu. Cosmin Librimir știe însă cu totul altceva. „Am fost anunțați prin stație, la cort, că va ajunge o pacientă de la Măureni, cu fractură deschisă de gambă, posibil contact cu Covid. A ajuns la noi la 19.22, era stabilă, am vorbit cu dânsa, avea dureri mari. Pe ambulanță a fost stabilă și nu a avut nevoie de perfuzie”, a afirmat Librimir pentru expressdebanat.ro.
E posibil ca acest aspect, această contradicție, să nu aibă prea mare importanță, dar în tot acest context, suspiciunile familiei nu au cum să nu existe.