Primarul Reșiței, Nelu Popa, explică la această oră de ce străzile municipiului arată ca după un bombardament susținut. Șoferii care și-au nenorocit mașinile sunt așteptați la Primărie, pentru că vor fi despăgubiți!
„Domn’ primar, ți s-a topit asfaltul!” a postat consilierul local PSD Mirel Sabo pe Facebook, alăturat unei imagini cu una dintre sutele de gropi din străzile orașului. Nelu Popa a replicat astăzi, prezentând cifre care fac situația și mai greu de suportat. „E asfaltul pe care reșițenii plătesc un credit până în 2029, contractat de Mihai Stepanescu, prin care s-a asfaltat în oraș de firma fratelui fostului viceprimar și viceprimar cu atribuții de primar Ioan Crina. Imediat după expirarea garanției de trei ani, asfaltul a început să puște. Nu este asfaltul meu, e asfaltul PSD-ului! Sunt stupefiat de memoria scurtă pe care o au pesediștii”, a afirmat edilul-șef. Din creditul de 59 de milioane de lei accesat pentru asfaltări în municipiu, s-au achitat deocamdată 12 milioane de lei, diferența urmând să fie plătită până în 2029.
Popa a comentat însă și alte acuzații și reproșuri ce i-au fost aduse în spațiul public pe tema stării dezastruoase a drumurilor principale din oraș: „Mai avem un maimuțoi, pe care îl cheamă Lucian Ionescu. Este inspector la Direcția de Drumuri Caraș-Severin, angajat din 2005. De foarte multă vreme ne dă lecții. I-am atras atenția colegial lui Silviu Hurduzeu să-l tempereze pe acest maimuțoi, care ar trebui să-și vadă de drumurile județene. Mai e și Vocea Reșiței, care e tot o trompetă pesedistă”.
Nelu Popa i-a invitat cu această ocazie pe reșițeni să compare asfaltările făcute din 2016 încoace, pe Strada Moise Groza, pe drumul spre Secu, pe drumul de Țerova sau de Doman, cu ceea ce s-a făcut înainte de venirea sa la Primărie pentru a se convinge singuri de calitatea lucrărilor. „Ceea ce fac eu, garantez. Se spune că am pus prea multă clorură de calciu și sare. În mod curent se folosesc în Franța, în Austria, în toate zonele montane. Nu putem acuza o intervenție de deszăpezire de proastă stare a drumurilor. Chiar dacă am avut una din cele mai complexe ierni din ultimii 20 de ani”, a mai afirmat Popa.
Edilul a vorbit și despre artificiile care s-ar fi făcut pentru obținerea contractelor de asfaltare, artificii care l-ar fi ajutat pe Ioan Crina să dribleze criteriile de incompatibilitate. „Nu au făcut subcontractare, ci lucrări în compensare. Nu a reușit nici DNA-ul să-i înhațe!”
Potrivit șefului administrației publice locale, nu mai puțin de 23.157 de km au parcurs mașinile de deszăpezire în decembrie-ianuarie. În momentul de față e pornită stația de asfalt, astfel încât drumarii să poată demara o amplă acțiune de plombare de gropi. Primarul Popa a mai făcut un anunț important: reșițenii care și-au avariat autoturismele în gropile orașului pot primi despăgubiri de la bugetul local. „Trebuie doar să vină și să dovedească fără echivoc faptul că daunele au fost cauzate de gropile din oraș, că nu o să plătim pentru gropile din drumurile lui Ionescu!”