Torma nu-i dă explicații lui Vela, mai ales că „în 20 de ani, președintele PNL aproape că nu și-a cunoscut colegii din Moldova Nouă!”

Rezolvarea problemelor cu care se confruntă orașul pe care-l conduce l-a determinat pe Adrian Torma să meargă până-n pânzele albe, fără să țină cont de partea cui este pâinea, respectiv cuțitul. Iar primul om care i-a venit în sprijin, vis-a-vis de acest demers, a fost deputata Luminița Jivan care, culmea, nu este penelistă, însă, datorită interesului față de județul Caraș-Severin, aceasta i-a deschis lui Torma ușile Guvernului până la Vâlcov – mâna dreaptă a premierului Dăncilă.

Săptămâna trecută, edilul Torma le aducea la cunoștință celor din Moldova Nouă, prin intermediul paginii sale de Facebook, că a purtat discuții la cel mai înalt nivel pe tema stringentelor probleme cu care se confruntă orașul pe care-l administrează. Ulterior, în urma precizărilor făcute pentru expressdebanat.ro, am aflat despre întâlnirea edilului cu unul din consilierii Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov. Totodată, am fost curioși să aflăm dacă primarul de pe Clisură, profitând de vizita la București, s-a-ntâlnit și cu președintele PNL, Ludovic Orban, punându-i pe masă și acestuia problemele de la malul Dunării. „Partidul Național Liberal cunoaște până la cel mai înalt nivel situațiile din Caraș-Severin. Nu am considerat că trebuie să ajung până la acel nivel. Problemele trebuie rezolvate la nivel de județ. Nici nu m-am gândit că e de întâlnit cu conducerea la nivel național, pe teme de acest gen. Eu am mers să rezolv problemele comunității Moldova Nouă și, din fericire pentru mine, am găsit deschidere la deputatul Luminița Jivan, care arată că există interes să sprijine Moldova Nouă!”.

Frate, frate, dar ajutoru-i la soră!

În contextul răfuielilor din interiorul PNL Caraș-Severin, unde senatorul Vela atenționa că atât trădarea partidului (migrarea spre PSD), cât și nerespectarea politicilor acestuia, vor avea consecințe, liberalul de la Moldova Nouă apărea la brațul social-democratei Jivan, frontul comun din capitală vizând sprijin pentru orașul din Clisura Dunării! Întrebat, de redactorul expresdebanat.ro, cu ce ochi vede Marcel Vela fotografia alături de președintele interimar al PSD Caraș-Severin, Torma pune punctul pe i: „Moldova Nouă are primar PNL, după 20 de ani. În 20 de ani, președintele PNL, Marcel Vela, aproape că nu și-a cunoscut colegii din Moldova Nouă. Deci, senatorul Vela nu are ce să aibă de spus legat de ce se-ntâmplă la Moldova Nouă, pentru că eu am o responsabilitate în fața tuturor cetățenilor. E drept că unii dintre ei votează cu un partid sau altul, dar eu sunt aici, în poziția de primar, cu orientare politică, dar trebuie să încerc să rezolv problemele comunității și trebuie să accept și să mulțumesc celor care mă sprijină să duc lucrurile la capăt!”

Totodată, șeful administrației de la Moldova Nouă admite că i-ar fi surâs să fi putut beneficia de sprijinul național-liberalilor, așa cum a beneficiat de sprijinul deputatului și atrage atenția că bunul mers al lucrurilor nu ar trebui tratat asemenea unei dispute de fotbal între dinamoviști și steliști: „Mi-ar fi plăcut să am colegi de-ai mei din partid care să mă sprijine, dar, din păcate, Luminița Jivan dă o lecție cu ceea ce-nseamnă interes pentru Caraș-Severin și sprijină, cu sfaturi, și cu tot ce e nevoie primarii de la toate partidele. De fapt, aș vrea să spargem o zonă tabu, o zonă în care românii se ceartă cu români. Parcă suntem dinamoviști sau steliști și ne dăm în cap, când, de fapt, noi vorbim despre România! Când e să facem treabă pentru România și, aici, vorbesc despre Moldova Nouă, ar fi bine să dăm mâna cu alți români, de oriunde, și să facem lucrurile bune pentru comunitate”.

Un ultim aspect care-l scoate pe Torma din sărite se referă la parlamentari. Mai mult decât atât, edilul îi sfătuiește că ar fi mai benefic pentru ei, care au ajuns acolo, trimiși de cetățeni, să-i urmeze exemplul Luminiței Jivan și să lase de-o parte politica de gargară: „Am găsit deschidere în Luminița Jivan și eu nu pot decât să-i mulțumesc și să o felicit și sper să fie o lecție pentru toți cei care ajung în astfel de poziții! Pentru că trebuie să-nțeleagă că ajung acolo pe votul cetățenilor, ajung acolo și cu sprijinul primarilor și noi avem niște obligații în fața comunităților. Cei 7 parlamentari să lase de-o parte «gargara politică» și să ne ajute, astfel încât să se facă lucruri în comunitățile noastre. Deocamdată, ceilalți 6 sunt buni doar de gargară politică!”