Asfalt proaspăt pentru trei locații din cartierul Orașul Nou. Realizarea celorlalte obiective ține de sumele promise de Guvernul României și de gradul de colectare a taxelor locale

Vești bune pentru locuitorii din Moldova Nouă! Spre sfârșitul acestei luni, primele trei parcări din cartierul Orașul Nou intră în reabilitare.

Primarul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, a anunțat la începutul lunii februarie că mai multe parcări de pe raza UAT-ului pe care îl conduce vor beneficia de îmbunătățiri masive, lucru care va crește nivelul de eficiență în utilizarea spațiului urban și va contribui la decongestionarea circulației pietonale, cât și a celei rutiere din zona de blocuri.

Iată care sunt primele trei locații care vor beneficia de o transformare vizibilă, investiţie care se ridică la suma de 465.000 de lei, fără TVA :

„Undeva prin 20 mai vom începe, istoric putem spune, reabilitarea cu asfalt a următoarelor trei locații: parcarea din zona Centrului de Afaceri, parcarea din zona centrală, partea nereabilitată între blocul 24A și blocul 2, și parcarea din zona blocului 3A, care continuă către parcul de lângă biserică. Odată cu înființarea unor locuri de parcare moderne, civilizate vom institui și o taxă pe locul de parcare pentru fiecare cetățean care își dorește să beneficieze de acest loc.”, a explicat edilul-șef.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Totodată, șeful administrației publice locale de la Dunăre a ținut să sublinieze că are în plan reabilitarea altor șapte zone, însă materializarea acestor obiective depinde de doi factori importanți: gradul de colectare a taxelor locale și sumele de bani promise din bugetul național, la începutul lui 2020:

„Mai lucrăm la proiectarea a încă șapte zone, dar toate aceste zone, precum și parcul din proximitatea blocurilor: 1, 2, 3, 4, vor putea fi duse la finalitate dacă Guvernul României ne va aloca sumele promise la început de an din bugetul național și dacă noi, la nivel local, vom putea continua încasările la ritmul normal”.

banner maxagro