Fără aviz de mediu! Reabilitarea zonei Ştrand, blocată de obţinerea unei simple hârtii

Administraţia lugojeană aşteaptă acordul de mediu pentru demararea proiectului de reabilitare a fostului restaurant de la ştrandul mare al oraşului, care a fost deschis abia în 2019, după aproape şapte ani de la începerea lucrărilor.

Reabilitarea fostului restaurant a depăşit de multă vreme orice termen anunţat. Începerea lucrările a fost adusă în discuţie încă din 2017, finalizarea fiind promisă un an mai târziu, în 2018. De atunci şi până acum, Primăria nu a reuşit să obţină toate avizele necesare demarării proiectului, chiar dacă în fiecare an acesta a fost trecut în lista obiectivelor de investiţii.

„Mai trebuie să primim acordul de mediu şi apoi putem să scoatem la licitaţie proiectul şi lucrările. Este un proiect mai amplu, în care sunt cuprinse reabilitarea clădirii fostului restaurant, ridicarea unei rampe de acces pentru biciclişti pe pasarela pietonală şi amenajarea parcării din faţa ştrandului.”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului. Clădirea va avea la parter o sală pentru oficierea căsătoriilor, un restaurant, iar la etaj sunt prevăzute şase camere de oaspeţi, destinate cazării delegaţiilor oficiale care vor vizita Lugojul.

Lucrările pe Splaiul Morilor înaintează greu

Pe cealaltă parte a râului Timiş, pe Splaiul Morilor, autorităţile se chinuie deja de câţiva ani să finalizeze un proiect din care au mai rămas de executat circa 30% din lucrări. Deocamdată, refacerea zonei bate pasul pe loc, în aşteptarea montării unei conducte noi de canalizare pe str. Siretului.

„Aproximativ 70 de procente din proiectul de sistematizare rutieră de pe Splaiul Morilor a fost realizat. Urmează să se asfalteze drumul de lângă piaţă şi apoi să se continue pe str. Siretului, unde trebuie să se refacă şi canalizarea. Nu mai este mult de executat din acest proiect, care a fost multianual.”, a precizat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Lucrările au demarat la sfârşitul lui 2018, anul trecut fiind sesizate mai multe probleme de către riverani, ce s-au plâns că după ce s-a asfaltat au avut probleme cu apa de ploaie, care le intră pe proprietăţi. Autorităţile s-au limitat să transmită că nu vor recepţiona lucrările până nu se rezolvă toate problemele constatate în teren.