Așadar, se poate! Politicienii știu să și îngroape securea războiului!

Deși pare greu de crezut, consilierii PNL, PSD și ai Partidului Verde din Moldova Nouă au momente când reușesc să cadă de acord în privința anumitor proiecte de hotărâre. În ședința ordinară din 29 august, au lăsat orgoliile de-o parte pentru rezolvarea uneia dintre problemele comunității care vizează atât siguranța oamenilor, cât și aspectul general al orașului: câinii fără stăpân.

Pledoaria lui Adrian Toma de la mijlocul lunii august, în mediul online, pe tema sprijinului în vederea construirii unui adăpost: „Singur nu voi reuși! E nevoie de o reacție pozitivă din partea comunității”, a avut impact asupra colegilor din primărie, consilierii locali fiind primii care au oferit reacția pozitivă pentru continuarea demersurilor în proiectul Adăpostul Speranței M9.

Acceptul politicienilor, privind dezmembrarea unui teren aparținând domeniului privat al orașului Moldova Nouă (unanimitate de voturi), face ca zona Văradului (locul identificat în vederea construirii adăpostului pentru patrupede) să devină o certitudine!

Edilul din Moldova Nouă dă asigurări că „materializarea acestui proiect nu va crea disconfort nimănui. În plan avem de gând să construim 40 de căsuțe, a câte patru câini fiecare. De asemenea, zona va fi protejată fonic, iar canalizarea se poate face cu o fosă septică”.

Grăbirea tuturor acestor demersuri, mai spune primarul, e necesară, întrucât „belgienii (care se vor ocupa de adopția patrupedelor în străinătate) așteaptă să finalizăm actele, pentru a ne oferi sprijinul financiar în construirea adăpostului”.