Cel mai mare preț la apă din România și rahat în curțile oamenilor! „Aquacaraș e stat în stat, conducerea să plece!”

Atacul declanșat de primarul orașului Oțelu Roșu la adresa managementului de la societatea de apă și canal este dublat în termeni la fel de duri și de hotărâți de edilul din Moldova Nouă, Adrian Torma arătând cu degetul înspre liderii Consiliului Județean, cei care au avut grijă pe mâinile cui să dea Aquacaraș-ul!

Luca Mălăiescu a dezvăluit lucruri mai mult decât interesante pentru expressdebanat.ro legate de plățile pe care Aquacaraș le-ar fi făcut preferențial, prin decizia managerului Nicolae Miu Ciobanu, cu ocolirea Consiliului de Administrație. Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, iese și el la atac, cel mai mare preț la apă din țară, executarea unor lucrări de proastă calitate și decontate cu sute de milioane de euro, lipsa transparenței și rolul total neimportant jucat de administrațiile locale în afacerea Aquacaraș fiind principalele nemulțumiri ale acestuia.

„Ieșirea domnului primar Mălăiescu este lăudabilă. Noi, primarii, suntem un fel de moașe comunale, cetățenii vin și reclamă la noi toate problemele comunității, deși nu toate țin de noi. După ce am reclamat situația drumurilor județene și a deschiderii punctului vamal, un alt punct negru în relația Primăriei Moldova Nouă cu Consiliul Județean este situația de la Aquacaraș. Conducerea acestei societăți ne-a spus în ultimul timp că face restructurări, că eficientizează societatea, dar nu se întâmplă efectiv nimic. La Moldova Nouă a dispărut casieria, nu sunt oameni pentru intervenții, iar pe canalizarea nouă ne refulează dejecțiile și le intră la oameni în curți sau pe domeniul public și trebuie singuri să rezolvăm aceste probleme. Consider că e un moment propice ca toți primarii să ne unim și să punem piciorul în prag în relația pe care o avem cu Aquacaraș, care în acest moment e un mic stat în stat, informațiile sunt ținute doar pentru ei, în interior”, a declarat Torma pentru expressdebanat.ro.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Plăţi secrete şi angajări suspecte în mandatul lui Ciobanu! Mălăiescu îi numără zilele!

Configurația acționariatului și a Consiliului de Administrație de la Aquacaraș sunt alte două aspecte aduse în discuție de primarul de la Dunăre. Acesta spune că este aberant că instituția condusă de Silviu Hurduzeu, care nu are un metru de instalație, de rețea, e acționar majoritar și ia decizii pentru primării. „Să facă pasul înapoi și lase UAT-urile să gestioneze problemele! Noi nu avem niciun drept decizional, doar ne exprimăm opinia în ADI, la nivel de Consiliu de Administrație, Consiliul Județean are cinci din șapte membri, noi nu contăm de nicio formă și cei doi membri ai Reșiței sunt ținuți sub tăcere de majoritatea impusă de Consiliul Județean. Încă o dată, Consiliul Județean dovedește lipsă de transparență, lipsă de echilibru decizional, dar cel mai grav este că au trecut doi ani și nu s-a întâmplat absolut nimic cu această companie, cum nu s-a întâmplat nimic nici în problema deșeurilor!”, acuză Torma.

Referitor la dezvăluirile primarului de la Oțelu Roșu, cum că parte importantă din împrumutul garantat de Consiliul Județean ar fi fost achitată unor firme, fără acordul Consiliului de Administrație, afirmație cu bătaie către firmele de casă din anturajul PSD, Adrian Torma tinde să creadă că sunt adevărate. „Faptul că primarul Mălăiescu, care vine din coaliția de la putere, aduce în lumină astfel de situații, probabil că are anumite date și, din păcate, nu iese nimeni să le conteste sau să le dezmintă. E posibil să fie și lucruri de genul ăsta. Cert este că nu vedem nicio schimbare față de ceea ce exista până la venirea domnului Ciobanu. Noi, primarii de orașe, suntem dispuși să ne unim pentru binele cetățenilor și să punem piciorul în prag. Dacă actuala conducere Aquacaraș nu înțelege că trebuie să asculte de noi, atunci are un singur lucru de făcut, să plece!”, a mai spus Adrian Torma.