Așa da! Blocuri inedite în Reșița, ca niciunde altundeva în România!

Ceea ce trebuia să fie un bloc cu câteva apartamente pentru cadre medicale s-a transformat într-un mic cartier, cu șase blocuri în care se va regăsi tehnologie de ultimă oră!

„Vor fi cele mai spațioase ANL-uri din țară! Vor fi, în total, 6 blocuri, singurele cu sistem de încălzire cu pompă de căldură – o alternativa modernă la sistemele de încălzire convenționale, parcări subterane și platforme de gunoi subterane. Toate acestea, pentru a oferi confort, într-un mediu ambiental plăcut şi liniştit, cadrelor medicale.” , a declarat pentru Express de Banat şeful Investiţiilor municipalităţii, Adelin Tuţă.

Pe o suprafaţă totală este de 13.499 mp, de pe Strada Căpitan Ioan Poptelecan, vor fi construite câte şase apartamente într-un bloc, confort I, cu două şi cu trei camere. Apartamentele cu două camere vor avea 80 de metri pătraţi, iar cele cu trei, 100 de metri pătraţi… apartamente spațioase, neînghesuite, cu un peisaj frumos. Peisaj frumos, pentru că proiectul include și îmbunătăţirea condiţiilor urbanistice prin amenajări estetice, ce are în vedere inclusiv plantarea de gazon și pomi. Înălţimea blocurilor va fi de 2 etaje+parter. Toate lucrările de canalizare, telefonice, energie electrică, gaz etc. vor fi asigurate din bugetul local la municipiului Reșița.

Pentru o mai bună însorire a locuinţelor, revigorarea zonelor va fi dată prin spații frumos amenajate, zone de odihnă, pentru recreere, loc de joacă pentru copii, pavilioane şi mobilier urban modern. Parcările, foarte bine gândite și ele. La 6 apartamente, în mod normal, ar fi 6 locuri de parcare alocate, dar s-a ținut cont și de vizitatori sau de faptul că pot fi mai mulți membri într-o familie, astfel că s-au stabilit 8 locuri de parcare/clădire. Așadar, acest proiect transformă un teren efectiv neutilizat eficient până în prezent într-o zonă modernă, ce încheagă un ansamblu urban pus la dispoziția tuturor cadrelor medicale, nu doar medicilor.

Momentan, pentru a locui în aceste apartamente, sunt în jur de 30 de solicitări către Direcţia pentru Sănătate Publică, beneficiarul proiectului.