Ședință de Consiliu Local pe model sârbesc. Scurtă și la obiect!

Ședința ordinară a Consiliului Local Moldova Nouă s-a desfășurat astăzi cu viteza luminii, viceprimarul Adrian Moişes „închizându-le microfonul” celor care, în opinia lui, au încercat să ducă discuţia într-o altă direcţie!

Sfârșitul lunii august i-a adus din nou împreună pe aleșii locali de la Moldova Nouă cu scopul de a lua cele mai bune decizii pentru cei care le-au încredințat votul. Este prima dată, după anunțul demisiei, când primarul Torma nu participă la discuții. În ideea ca lucrurile să nu degenereze, cum s-a întâmplat în cadrul altor şedinţe, viceprimarul Adrian Moiseș a recurs la un ton mai răspicat, retezând orice inițiativă care ar fi putut face ca lucrurile să degenereze.

Politicienii de la Dunăre au avut pe masă cinci proiecte. Avându-l ca președinte de ședință pe viceprimarul Adrian Moiseș, cei 16 consilieri prezenți la Casa de Cultură Moldova (dintr-un total de 17) au conchis să ridice mâna pentru doar patru proiecte din cele cinci supuse dezbaterii.

Despre întâlnirea de astăzi cu politicienii de la malul Dunării, viceprimarul Adrian Moiseș a declarat pentru expressdebanat.ro: „Aceasta este normalitatea care trebuie să se regăsească într-o astfel de ședință. Fiecare a avut posibilitatea să-și exprime părerea. Consiliul Local are stabilitate și trebuie să mergem înainte. Acesta este cursul pe care trebuie să-l aibă o Primărie”.

Nelu Zaberca, șeful social-democraților de la Dunăre, n-a fost la ședință, dar modul autoritar în care președintele de ședință a condus dezbaterile i-a picat greu. „Se pare că viceprimarul Moişes a preluat scaunul de «edil», cel puţin pentru o perioadă scurtă de timp, cu tot cu apăcături, apucături care nu fac cinste unui funcţionar public, indiferent de poziţia în care se află”. Ce-i drept, Zaberca e obișnuit cu un alt tip de dialog. Amenințările cu moartea și înjurăturile lansate în spațiul public la adresa rivalilor politici nu sunt atât de vechi!