Artiști români promovaţi la Bruxelles cu o expoziție de pictură

Timp de patru zile, în perioada 4-7 martie, europarlamentarul Maria Grapini organizează expoziția „Artiști români în capitala Europei”, la care participă artiști plastici foarte cunoscuți, dar și elevi premianți, din Timișoara și din țară. Aceștia vor merge la sediile principalelor instituții europene.

În principal, este vorba de Parlamentul European, Consiliul European, Reprezentanța Permanentă a României. Pentru expoziția de luni, de la Reprezentanța Permanentă a României, toți artiștii timișoreni și-au donat lucrările. 


Operele de artă au ajuns la Bruxelles încă de anul trecut, efectul a fost unul major, România s-a văzut artistic în cele mai importante sedii oficiale ale Europei! Acum, artiștii sunt invitații mei, pentru a-și putea admira munca, dar și pentru a vedea cum lucrăm noi, în PE. Toți oaspeții mei, de altfel, vor avea două zile pline la Bruxelles, pentru a se familiariza cu modul de funcționare al instituțiilor europene. Vernisajul expoziției va fi un moment important pentru România, pentru că vor veni invitați străini, prieteni ai țării noastre, colegi europarlamentari, oameni care ne-au susținut, ne admiră sincer și cred în noi. Eu cred că, prin cultură, artă și valori umane, România poate să arate că este la cel mai înalt nivel al unui stat european!”, a precizat Maria Grapini.

Anul trecut, europarlamentarul a premiat șase absolvenți de liceu din Timișoara, care au primit drept premiu participarea la eveniment. Alături de ei va fi ieșeanul David, un copil talentat care va picta în timpul vernisajului expoziției. Oaspeţii Mariei Grapini vor vizita evident și biroul său de europarlamentar, clădirea Parlamentului European și vor purta discuții cu stafful umanistei.