Artimon a stabilit obiectivul: câştigarea play-out-ului, fără înfrângere!

FC Caransebeş a încântat în sezonul de primăvară şi are una dintre cele mai bune linii de clasament. Evitarea retrogradării este aproape rezolvată, însă tehnicianul încearcă să păstreze un nivel maxim de concentrare în vestiar.

Gugulanii joacă sâmbătă, pe teren propriu, cu Şoimii Pâncota, primul meci al play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, în care sunt favoriţi cerţi. Alin Artimon ştie foarte bine că FC Caransebeş nu are voie să trăiască mari emoţii cu actualul lot de jucători şi tocmai de aceea cere maximum de la jucătorii săi. „Am parcurs o parte din drumul către realizarea obiectivului şi, acum, după finalul campionatului şi în special după acest miniretur, putem să ne declarăm mulţumiţi. Ne-am descurcat binişor realizând 14 puncte din maximul de 18. Ceea ce trebuie să conştientizăm este că deşi am refăcut un handicap de cinci, respectiv patru puncte faţă de cei care erau înaintea noastră, iar acum avem un avans de şase şi patru puncte faţă de contracandidate, nu am realizat nimic. Am mutat doar centrul de presiune în altă parte, nu se mai află asupra noastră, dar obiectivul nostru nu e realizat. În condiţiile acestea trebuie să ne gândim că pornim de la zero împreună cu cele trei echipe cu care ne întâlnim în play-out, iar la sfârşit noi trebuie să adunăm cele mai multe puncte. Ăsta este obiectivul nostru pe lângă cel obligatoriu al salvării de la retrogradare”, a declarat tehnicianul.

O victorie sâmbătă ar putea lămuri aproape definitiv lucrurile şi tocmai de aceea Alin Artimon lucrează la psihicul jucătorilor, pentru că vrea să împiedice o eventuală relaxare prematură a fotbaliştilor. „Îi felicit pe jucători pentru ceea ce au realizat până acum, pentru punctele pe care le-au făcut, merită felicitările astea pentru că ei sunt principalii artizani şi împreună trebuie să reuşim să ne îndeplinim obiectivul final. Nu am realizat obiectivul, chiar dacă în momentul ăsta suntem una dintre echipele care, posibil, surprinde prin numărul de puncte şi poate, în unele momente, şi prin ce prestează. Trebuie să ne păstrăm luciditatea, maturitatea, să ne cunoaştem interesul şi să nu ne entuziasmăm când nu e nevoie. Suntem abia la jumătatea drumului, am parcurs şase jocuri, urmează alte şase jocuri, la fel de importante sau chiar mai importante. Mi-aş dori ca la finalul celor şase jocuri, împreună cu celelalte şase, să fim echipa care nu pierde niciun meci până la final. Sper ca acest lucru să-l putem realiza, am încredere în jucătorii mei. Sper să putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul înainte de ultimul joc, că am reuşit să facem ceea ce am promis, să putem mulţumi investitorul, pe domnul primar şi pe cei care vin în număr mare la jocurile noastre şi care s-au comportat admirabil la sfârşitul jocului cu FC Bihor, când, deşi am pierdut două puncte pe teren, am fost aplaudaţi şi susţinuţi. Ne bucură reacţia dumnealor”, a mai spus Artimon.

Comments

  1. gugulan says:

    Cu Paleacu succesiv in doua jocuri pe banca, echipa a obtinut mai multe victorii decat Balu sau Artimon!

  2. liviu says:

    jocurile se pregatesc inaintea disputarii lor,in timpul jocului se modifica strategia in functie de situatia data,meritul este al tuturor celor implicati.Felicitari administratiei locale,jucatorilor,stafului tehnic si suporterilor ….!!!