Arta de a face bine! Patricia Tărăbuță a adunat peste 6.000 de lei pentru spitalele din Lugoj și Timișoara

Patricia Tărăbuță, o elevă din Lugoj, a demonstrat pe parcursul ultimelor trei luni că pentru a face un bine celor din jur este nevoie doar de voință. Tânăra s-a alăturat luptei contra COVID-19 încă din martie, făcând ceea ce știe cel mai bine: să picteze.

Lugojeanca a creat cu multă dăruire și talent tablouri impresionante, înfățișând peisaje, portrete, artă abstractă ori peisaje monocromatice, pe care le-a scos la licitație pe pagina sa de Facebook, iar banii adunați au fost donați integral Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj și Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Ideea i-a venit Patriciei după ce a observat că, din păcate, cadrele medicale nu au întotdeauna toate resursele necesare pentru lupta cu virusul.

„Pe perioada carantinei, din compasiune pentru cadrele medicale, m-am gândit să încerc să ajut sistemul medical. În data de 24 martie am început să pictez primul tablou, iar după vânzarea lui, am continuat, în speranța de a strânge cât mai mulți bani pentru susținerea spitalelor. Cu ajutorul moral și material din partea oamenilor am continuat proiectul prin cele 19 tablouri vândute. În urma vânzării s-a strâns suma totala de 6.440 de lei. Împreună am luptat împotriva virusului. Vă mulțumesc tuturor!”, spune Patricia Tărăbuță.

Tânăra elevă a făcut publice toate chitanțele aferente fiecărei donații pe care a direcționat-o spre cele două spitale, astfel încât toți cei care i-au cumpărat tablourile au certitudinea că banii au ajuns integral către cele două unități spitalicești.