Dunca își demolează cabana construită ilegal pe Muntele Mic! „Ne conformăm, mai ales acum, că am și ajuns candidat la Consiliul Județean!”

Omul de afaceri Romeo Dunca a fost obligat de instanțele de judecată să demoleze cabana superbă pe care a ridicat-o pe vârf de multe cu ajutorul elicopterului, dar cu încălcarea prevederilor legale!

Ridicată în urmă cu 12 ani, cabana candidatului PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin are șanse minime să intre în legalitate, a recunoscut acesta într-un interviu pentru expressdebanat.ro. „Cabana, la acel moment, am făcut-o ca modalitate de a înțelege cum se poate construi pe munte, în vederea înțelegerii fenomenului, să-mi clarific și eu niște lucruri, să văd cum se poate implementa proiectul Nedeia. Evident că, la vremea respectivă, am făcut-o cu asentimentul Primăriei, nu m-am apucat să o fac de nebun. Așa au fost lucrurile atunci. Acum 12 ani lucrurile erau altfel decât sunt astăzi și am făcut-o negândindu-mă că nu voi reuși să o finalizez, adică să o intabulez. La vremea respectivă mi s-a promis: dă-i bătaie că o rezolvăm până la urmă!”, a dezvăluit Romeo Dunca.

Cabana ar fi devenit o țintă a politicienilor pe care Dunca i-a tot atacat în spațiul public, dar și a ONG-urilor și a instituțiilor de mediu. S-a ajuns în instanță, unde s-a dispus demolarea. „Cabana are un apendice la contractul de asociere cu Primăria Zăvoi, cu fosta Comunitate de avere, deci cu toți care pretindeau terenul. Primăria Zăvoi mi-a dat dreptul să construiesc două astfel de cabane unde doresc ca să pot să înțeleg și eu cum pot să intervin asupra mediului și am înțeles. Sunt obligat să o demolez și o să o demolez, o să mă conformez. Acum mai există o portiță legală pentru că între timp s-a schimbat legea. Legislația trebuie adaptată pentru că sunt o mulțime de locuri frumoase în țara asta, dar, din păcate, legislația te împiedică să construiești, să faci turism. Cabana asta acuma e un fel de cui al lui Pepelea. Noi ne conformăm, mergem și facem ce spune legiuitorul. Sigur că e de neînțeles ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns aici, dar o să ne conformăm. Ce să facem?! Nu putem să nu ne conformăm, mai ales acum, dacă am ajuns și în postura asta de candidat la Consiliul Județean. La urma urmei, nu contează să faci ceva bun și constructiv, important este să fie legal!”, a mai spus liberalul Romeo Dunca.