Arestat pentru că ataca bătrâne pe stradă

Un tânăr de 24 de ani din Timişoara a fost reţinut noaptea trecută de poliţiştii reşiţeni. Potrivit oamenilor legii, acesta este autorul a două furturi comise acum o lună în Reşiţa. În plină stradă, tâlharul a atacat două bătrâne şi le-a furat tot ce aveau asupra lor.

Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Violenţă din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa l-au reţinut în cursul nopţii trecute pe suspectul a două furturi comise în cursul lunii decembrie 2011, în Reşiţa. Astfel, în după-amiaza zilei de 13 decembrie a anului trecut, o femeie în vârsta de 68 de ani s-a trezit atacată în mijlocul străzii, în zona complexului Victoria. Tânărul i-a furat poşeta, dar nu s-a ales decât cu un telefon mobil şi suma de patru lei.

Câteva zile mai târziu, o altă reşiţeancă a tras aceeaşi sperietură.  “Un tânăr necunoscut i-a smuls poşeta în care avea mai multe bunuri printre care două telefoane mobile, bijuterii şi suma de 830 de lei, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 2100 de lei”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Chiar dacă iniţial infracţiunile au fost înregistrate cu autori necunoscuţi, cercetările poliţiştilor au condus la identificarea suspectului, în vârstă de 24 de ani, din Timişoara. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.